Συνήλθε από τις 16 έως τις 20 Μαΐου 2022 στον Δήμο Ρεθύμνου της Κρήτης, η Συντονιστική Επιτροπή της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, υπό την συμπροεδρία των Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ (Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως) και του Καρδινάλιου Kurt Koch, Προέδρου του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.

Στην επιτροπή μετέχει εκ μέρους της Εκκλησίας Κύπρου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή, η Επιτροπή ολοκλήρωσε την αναθεώρηση του σχεδίου κειμένου με τίτλο «Πρωταρχεία και Συνοδικότητα στη δεύτερη χιλιετία και σήμερα» που θα παρουσιαστεί σε Ολομέλεια της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2023.

Η τελευταία συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 στη Μονή Bose (Ιταλία). Το τελευταίο έγγραφο της Επιτροπής εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Κιέτι, με τίτλο «Συνοδικότητα και Πρωτοδικεία κατά την Πρώτη Χιλιετία: Προς μια κοινή κατανόηση στην υπηρεσία της ενότητας της Εκκλησίας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.