Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα έχει αύριο, Σάββατο 22 Μαΐου 2021, στην Κωνσταντινούπολη, η Συμπρόεδρος του Συμβουλίου των Μετόχων του Μηχανισμού COVAX και Ευρωβουλευτής της Renew Europe, Δρ Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Η κ. Ζαχαροπούλου αναμένεται να συζητήσει θέματα που αφορούν στην παγκόσμια υγεία και τον μηχανισμό COVAX, αποστολή του οποίου είναι να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια κατά της Covid-19.

Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη διανεμηθεί περίπου 69 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε 125 χώρες και ο στόχος είναι να διανεμηθούν 2 δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2021, οι οποίες θα πρέπει να είναι επαρκείς για την προστασία των ευάλωτων και υψηλού κινδύνου ατόμων και των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή της υγείας παγκοσμίως, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συμπροέδρου του COVAX και επισημαίνεται ότι «απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο αυτόν λόγω των προβλημάτων στην παγκόσμια προσφορά και τη δραματική κατάσταση στην Ινδία.

Η Δρ Χρυσούλα Ζαχαροπούλου εξελέγη Συμπρόεδρος του COVAX τον περασμένο Απρίλιο.

Η Συμπρόεδρος του Συμβουλίου των Μετόχων του Μηχανισμού COVAX και Ευρωβουλευτής της Renew Europe, Δρ Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.