ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης της Σερβίας Μάγια Πόποβιτς είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι, την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.
Η κα Πόποβιτς και η συνοδεία της, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Σερβίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας του Πατριαρχείου Σερβίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών, η αναγκαιότητα για ελεύθερη έκφραση των θρησκευτικών διδασκαλιών και πεποιθήσεων, καθώς και ο συντονισμός της συνεργασίας της Εκκλησίας με τους κρατικούς φορείς. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα κοινής δέσμευσης για την προστασία της κληρονομιάς της Εκκλησίας της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο και στον ρόλο που διαδραματίζει ο μοναχισμός στην σύγχρονη κοινωνία.

Η κα Πόποβιτς τόνισε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσει να παρέχει υλική υποστήριξη στην Εκκλησία της Σερβίας με γνώμονα την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Eκκλησίας.

Οι συνομιλητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και κρατικών φορέων με την Εκκλησία είναι απαραίτητη για την διατήρηση και ανάπτυξη της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας, καθώς και την επίλυση θεμάτων εθνικής σημασίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.