Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέπτεται αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στη μία το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος.

Η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί γύρω από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την Ορθοδοξία αυτή την περίοδο. Ο ιεράρχης αναμένεται να αναφερθεί και στο υπό κατασκευή Μουσείο Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς, στην Πατριαρχική Θεολογική Ακαδημία Τορόντο και στον τέταρτο όροφο εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Ο κ. Σωτήριος με τις πρωτοβουλίες του προωθεί τη συνεργασία όλων των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων του Καναδά για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Αυτή την περίοδο πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2023, το πρωί, συλλειτούργησε στον ναό του Αγίου Νικολάου, στον Μακρύκαμπο Λεπιανών Άρτης, με τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον Αρτινό Διάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά π. Ευάγγελο Αθανασούλα.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος εξέφρασε την συγκίνησή του, διότι βρέθηκε στον τόπο όπου γεννήθηκε και συμβούλευσε τον νέο Ιερέα της Αρχιεπισκοπής Καναδά, να παραμείνει ταπεινός, συνετός και ευλαβής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.