Στην πρωτεύουσα της Σερβίας, κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου, αφίχθη στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στις 26 Σεπτεμβρίου στα Γραφεία Πατριαρχείου στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας: Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνα Πορφύριο, Επίσκοπο Μπάτσκας Ειρηναίο και Επίσκοπο Βαλέβ Μιλουτίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία διεξήχθη σε θερμό και αδελφικό κλίμα αμοιβαίας κατανοήσεως, συζητήθκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Σερβίας καθώς και ζητήματα διορθοδόξου συνεργασάς.

Επίσης παρέστησαν ο Επίσκοπος Μοράβιτσι Αντώνιος, Προϊστάμενος του Μετοχίου της Σερβικής Εκκλησίας στη Μόσχα, και ο Επίσκοπος Ρεμεζιάν Στέφανος, βικάριος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου.
Συνάντηση Ιλαρίωνα με τον Προκαθήμενο και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Σερβίας


Συνάντηση Ιλαρίωνα με τον Προκαθήμενο και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Σερβίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.