Για 8η συνεχή χρονιά το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς Νικοπόλεως και με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου διοργάνωσε στην έναρξη της Κατηχητικής περιόδου 2021-2022 την καθιερωμένη συνάντηση Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών.

Μετά από μια περίοδο αδράνειας των δραστηριοτήτων λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης της πανδημίας Ιερείς και Κατηχητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν, ώστε να ξεκινήσουν δυναμικά την διακονία των μικρών και μεγάλων παιδιών της Εκκλησίας μας.

Την κεντρική ομιλία ανέλαβε ο Πρωτ. Γεώργιος Χριστοδούλου, Υπεύθυνος Νεότητος της Ενορίας Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο π. Γεώργιος έκανε ανασκόπηση της κατάστασης που δημιουργήθηκε από την αρχή της πανδημίας και βοήθησε πρακτικά τους Ιερείς και Κατηχητές, με την παρουσίαση των δραστηριοτήτων που ο ίδιος και η ομάδα του επινόησαν, να δημιουργήσουν τρόπους επικοινωνίας και κατήχησης με τα παιδιά των ενοριών της Μητροπόλεώς.

Στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες Ιερείς και Κατηχητές σχημάτισαν ομάδες εργασίας και δημιούργησαν δικές τους δράσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στις ενοριακές κατηχητικές ομάδες.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο για την ομιλία και τις προτάσεις του για την ανανέωση του κατηχητικού έργου, απευθυνόμενος στους Ιερείς και τους Κατηχητές, τους προέτρεψε πατρικά να γίνουν δημιουργικοί και να μη χάνουν το θάρρος και την όρεξή τους να διακονήσουν τις κατηχητικές ομάδες των ενοριών τους, ιδιαιτέρως στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.