Συνάντηση ιερέων εν όψει της έναρξης, τον ερχόμενο Οκτώβριο, των κατηχητικών σχολείων για την περίοδο 2019-20 συγκλήθηκε στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, προκειμένου να συζητηθεί η διαδικασία της προετοιμασίας και του προγραμματισμού της.

Στην εν λόγω συνάντηση, με πρωτοβουλία του πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτη Φιλίππου Χαμαργιά, μετείχαν οι υπεύθυνοι Νεότητος ιερείς από κάθε ενορία, προς τους οποίους -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- “παρουσίασε τα νέα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την Ομάδα των Υπευθύνων του Γραφείου Νεότητος, τον πρωτοπρεσβύτερο Σωτήριο Τζαϊλέα ως Υπεύθυνο Γραφείου νεότητος, συνεπικουρούμενο από τον πρωτοπρεσβύτερο Ζαφείριο Κουτελιέρη, οι οποίοι θα τελούν υπό την εποπτεία του αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Νταμάτη, αρχιερατικού επιτρόπου Καλαμάτας”.

Στο πρόγραμμα της φετινής κατηχητικής περιόδου, όπως παρουσιάστηκε στην εν λόγω συνάντηση, προβλέπονται τα εξής:

Αγιασμός και επίδοση διορισμών κατηχητών από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου. Εναρξη Κατηχητικών Νεανικών Συνάξεων στις κατά τόπους ενορίες στις 12 ή 13 Οκτωβρίου. Δημιουργία κοινής Νεανικής Συνάξεως μαθητών Λυκείου κάθε Κυριακή απόγευμα στις 6, στο Κέντρο Νεότητος (απέναντι από τον ναό της Υπαπαντής). Δημιουργία Συνάξεως Νέων και Φοιτητών – Φοιτητριών κάθε Τετάρτη βράδυ στις 8, στον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Επιμορφωτικές Συνάξεις Κατηχητών και Κατηχητριών κάθε μήνα. Ενίσχυση της Νεανικής Χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας με παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων. Πραγματοποίηση εορτής Χριστουγέννων. Κοπή βασιλόπιττας. Εξορμήσεις από τα Κατηχητικά της Καλαμάτας σε ενορίες της υπαίθρου προς σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ των παιδιών και των ενοριών. Εκδρομή λήξης Συνάξεων τον Μάιο του 2020.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.