Τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Λευκωσία της Κύπρου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεο επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας:

«Στις 12 Μαΐου 2022, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου για να συμμετάσχει στην Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών συναντήθηκε με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεο, Έξαρχο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο νησί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Εξαρχίας στη Λευκωσία, σε ζεστό αδελφικό κλίμα. Οι δύο Μητροπολίτες συζήτησαν για τις σχέσεις μεταξύ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και για την τρέχουσα κατάσταση στον ορθόδοξο κόσμο.

Ο Πρόεδρος της ΤΕΕΣ μίλησε στον Μητροπολίτη Τιμόθεο για την πρόοδο των εργασιών της Προσυνέλευσης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, καθώς και για τη συνάντησή του με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο».

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.