Τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαϊου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος βρίσκεται στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα Παρασκευή 26 Μαΐου αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών [ΕΚΠΑ] στη διάρκεια ειδικής τελετής στην μεγάλη Αίθουσα του ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με την ειδική πρόσκληση που απεύθυνε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Μελέτιος Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, το πρόγραμμα της τελετής άρχισε με προσφώνηση του Πρύτανη και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθανάσιο Μελισσάρη.

Στη συνέχεια, έγινε γίνει ανάγνωση του Ψηφίσματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο (Κατερέλο) και η επίδοση της περγαμηνής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη, καθώς και επίδοση τιμητικής πλακέτας στον τιμώμενο από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Ο τιμώμενος Επίτιμος Καθηγητής, Αρχιεπίσκοπος Γέρων πρ. Αμερικής κ. Δημήτριος (Τρακατέλλης), αεπύθυνε σύντομη ομιλία με τίτλο: «Η Δημιουργική Δύναμη της ‘Διακονίας του Λόγου’ (Πράξ. 6,4) ».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.