Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

«Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο για την δυνατότητα να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις επί διαφορετικών θεμάτων» τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και συμπλήρωσε ότι «συζητήσαμε θέματα διμερών σχέσεων και για τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ρωσία.

Επίσης, ενημέρωσα τον Αρχιεπίσκοπο για την δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Εκκλησία στην Ουκρανία».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση αυτή και υπογράμμισε ότι «ήταν μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε εκκλησιαστικά θέματα γενικότερα, αλλά και πιο συγκεκριμένα στις καλές σχέσεις μας με την Εκκλησία της Ρωσίας, αλλά και στα προβλήματα που παρουσιάζονται, όπως είναι το πρόβλημα της Ουκρανίας.

Ακούστηκαν απόψεις και ερωτηματικά και περιμένουμε ποια θα είναι η εξέλιξη. Να ευχηθούμε αυτοί που έχουν περισσότερες αρμοδιότητες από μας να φωτιστούν από τον Θεό, ώστε το αποτέλεσμα να είναι προς ωφέλεια της Εκκλησίας».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.