Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος το πρωί της Δευτέρας 6 Μαΐου 2019 δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για τους βραβευθέντες μαθητές της τάξεως της Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό παραγωγής βίντεο, διαρκείας έως έξι λεπτών, με θέμα τις προεπαναστατικές μορφές του Απελευθερωτικού Αγώνα του Γένους κατά την περίοδο του 1821 και συγκεκριμένα τους: Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, Αγία Φιλοθέη την Αθηναία, Ρήγα Φερραίο και Γιάννη Δασκαλογιάννη.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε μετά από την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, εν όψει των πολλών δράσεων που πραγματοποιούνται, αλλά και προγραμματίζονται, για τους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα το 1821.

Τους βραβευθέντες μαθητές και τους συνοδούς – Καθηγητές παρουσίασε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο ο Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, παρουσία και του Γενικού Γραμματέως Θρησκευμάτων κ. Γεωργίου Καλαντζή, υποδέχθηκε τους μαθητές και τους καθηγητές τους με τον Πασχάλιο χαιρετισμό “Χριστός Ανέστη”, συνομίλησε μαζί τους για τα ενδιαφέροντα στοιχεία που αναδύθηκαν απο την μελέτη των προσώπων που απασχόλησαν τον Διαγωνισμό, επαίνεσε την εξαιρετική προσπάθειά τους και ευχήθηκε να έχουν στην πορεία της ζωής τους το Φως της Αναστάσεως του Κυρίου και το φως της ιστορικής γνώσεως.

Πριν την αποχώρηση των μαθητών και των καθηγητών απο το κτίριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος προσέφερε σε όλους έναν σταυρό και αναμνηστικά μαθητικά είδη με τον λογότυπο 1821-2021.

Με την Αρχιεπισκοπική ευλογία άρχισε η εκπαιδευτική εκδρομή στην ιστορική περιοχή της Σπάρτης, του Μυστρά και της Μονεμβάσιας, η οποία αποτελεί για το τρέχον σχολικό έτος και το έπαθλο της διακρίσεώς τους.

Οι μαθητές, οι συνοδοί – Καθηγητές τους, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαος Παπαθανασόπουλος και ο γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδης κατά την άφιξή τους στην Σπάρτη επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλεως και στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.