Σε μία προφανώς κίνηση με πολλά μηνύματα αλλά και περισσότερους αποδέκτες προχώρησε ο Ενές Καντέρ!

Ο διάσημος Τούρκος άσος του Μπάσκετ και πρώην αστέρας του ΝΒΑ, ως πρεσβευτής της προσπάθειας για φιλία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο!

Και έστειλε τα «πυρά» του και πάλι προς τον Ερντογάν!

Πώς του φαίνεται η χώρα μας ρώτησε ο αρχιεπίσκοπος τον αθλητή, ο οποίος απάντησε ότι έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Ελλάδα και αισθάνεται πως «είμαστε μία οικογένεια». Σημείωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των δύο λαών. Ο κ. Ιερώνυμος απάντησε ότι οι λαοί είναι αγαπημένοι και πως οι συγκρούσεις αφορούν μόνο τα πρόσωπα.

Ο Καντέρ θέλησε να μάθει την άποψη του αρχιεπισκόπου για το προσφυγικό ζήτημα. Ο κ. Ιερώνυμος απάντησε ότι θα προτιμούσε να του δείξει τι γίνεται στην πράξη με τα συσσίτια και τα δέματα αγάπης που στέλνονται σε χιλιάδες ανθρώπους.

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο καλαθοσφαιριστής από το φιλανθρωπικό/κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Επισήμανε, μάλιστα, ότι οι Τούρκοι που φεύγουν εξαιτίας του καθεστώτος της κυβέρνησης Ερντογάν και έρχονται στην Ελλάδα αισθάνονται την φιλευσπλαχνία των Ελλήνων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Καντέρ απάντησε: «Δυστυχώς, υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για πολιτικούς λόγους, αλλά θέλω να πω πως ο Ερντογάν δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό». Πρόσθεσε, ακόμη, επ’ αυτού ότι ο Ερντογάν μισεί τους Έλληνες και θέλει πόλεμο! Επειδή είναι προ των εκλογών στην Τουρκία, θέλει να δημιουργήσει μεγάλο χάος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, που ψάχνει παράνομα για πετρέλαιο και θέλει να εισβάλει στην Κύπρο και στην Ελλάδα. «Η εξωτερική και εσωτερική πολιτική είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζω», είπε ο Freedom, όπως ονομάζεται, έχοντας αλλάξει ταυτότητα.

«Δεν με ενδιαφέρει τι κόμμα εκπροσωπεί κάποιος, πρέπει να νοιάζεσαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δυστυχώς δεν τα έχουμε στην Τουρκία, δεν υπάρχει δημοκρατία, ελευθερία του λόγου, θρησκείας, έκφρασης, παρά μόνο διαμαρτυρία. Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι η γέφυρα του Ισλάμ και της Δύσης, αλλά εξαιτίας του Ερντογάν είναι αδύνατον και ελπίζω ο τουρκικός λαός να μπορέσει να το δει αυτό», υπογράμμισε ο Καντέρ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.