ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, το πρωί της Παρασκευής, 12ης Νοεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, οι δυο τους συζήτησαν κυρίως για την αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατέφτασε στην Αρχιεπισκοπή λίγο πριν τις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από συνεργάτες του. Εισήλθε στο παρεκκλήσιό της, άναψε ένα κερί και έπειτα ανέβηκε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

Στη συνομιλία που είχαν, ο κ. Ελπιδοφόρος καλωσόρισε τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον ρώτησε λεπτομέρειες για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του, αλλά και τις κοινές δραστηριότητες συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, σε επίπεδο δημόσιας ασφάλειας, όπως επίσης και στις συναντήσεις που πραγματοποίησε. Μάλιστα, στάθηκε στον Αμερικανό ομόλογό του, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, τον οποίο και χαρακτήρισε έναν «ιδιαίτερα ενδιαφέροντα άνθρωπο», αποκαλύπτοντας ότι έχει πραγματοποιήσει διδακτορική διατριβή πάνω στην Ελληνική Φιλοσοφία.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον Τάκη Θεοδωρικάκο για την δουλειά του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι «βλέπουμε πως η Ελληνική Αστυνομία έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες», με τον κ. Θεοδωρικάκο να επισημαίνει πως ο ίδιος ενεργεί ως πολιτικός προϊστάμενος του αστυνομικού σώματος και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να την υποκαταστήσει.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε διάρκεια περίπου 25 λεπτών και ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Με πληροφορίες από άρθρο του Χριστόδουλου Αθανασάτου / ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.