Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Υπουργείου, αναδεικνύοντας την ελληνική παιδεία και τον πολιτισμό στις ΗΠΑ για την Ομογένεια και τους Αμερικανούς συμπολίτες μας“.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος είχε συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, με τον οποίο συνομίλησε για θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Υπουργό κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα του.

Την τρέχουσα εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο “Ionian Village”, το επίσημο καλοκαιρινό κατασκηνωτικό κέντρο της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής το οποίο βρίσκεται σε ιδιωτική εγκατάσταση στις ακτές του Ιονίου Πελάγους στη Dυτική Πελοπόννησο. Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος αναμένεται να υποδεχθεί τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζώρτζ Τσούνη, ο οποίος ως έφηβος είχε περάσει μερικά καλοκαίρια στο “Ionian Village”. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 17.000 Ελληνοαμερικανοί έχουν επισκεφθεί τις κατασκηνώσεις από την ίδρυσή τους το 1970.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος θα ταξιδέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ενώ, στις 25 Ιουλίου, θα τελέσει στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι την εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Φιλομηλίου κ. Θεοφάνη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.