Στις 15 Σεπτεμβρίου η αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας, η οποία με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου συμμετέχει στην Ζ΄ Συνέλευση Ηγετών Παραδοσιακών και Παγκοσμίων Θρησκειών, συναντήθηκε στο Νουρ-Σουλτάν με τον επικεφαλής της Γερουσίας της Δημοκρατίας του Καζακστάν και προϊστάμενο της Γραμματείας της Ζ΄ Συνελεύσεως Ηγετών Παραδοσιακών και Παγκοσμίων Θρησκειών Μ. Ασιμπάγεφ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, ο έξαρχος πάσης Λευκορωσίας μητροπολίτης Μινσκ και Ζασλάβλ Βενιαμίν, ο μητροπολίτης Αστανά και Καζακστάν Αλέξανδρος, ο μητροπολίτης Καζάν και Ταταρστάν Κύριλλος, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΕΣ αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Μπουλέκοφ κ.ά.

Χαιρετίζοντας τον υψηλό συνομιλητή του ο μητροπολίτης Αντώνιος τόνισε ότι πολλά συνδέουν τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία με το Καζακστάν, μάλιστα τόσο στο ιστορικό παρελθόν, όσο και στο παρόν.

Διαπίστωσε ότι ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί τη δραστηριότητα της Συνελεύσεως Ηγετών Παραδοσιακών και Παγκοσμίων Θρησκειών.

Η σημασία του εν λόγω πεδίου διαλόγου έγκειται στο ότι σε αυτό υπερασπίζονται τις παραδοσιακές αξίες, αναπτύσσεται ο διάλογος των θρησκειών, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μ. Ασιμπάγεφ ως επικεφαλής της Γραμματείας της Συνελεύσεως για την προετοιμασία και τη διοργάνωση αυτής.

Ο επικεφαλής της Γερουσίας του Καζακστάν τόνισε το ενδιαφέρον, με το οποίο ο Πρόεδρος της χώρας Κ. Τοκάγεφ περιβάλλει τις ανάγκες της μητροπολιτικής περιφέρειας στο Καζακστάν.

Ο Μ. Ασιμπάγεφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η περαιτέρω συμμετοχή του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας στις εργασίες των Συνελεύσεων θα είχε ιδιαίτερη σημασία.

Ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Συνέλευση Ηγετών Παραδοσιακών και Παγκοσμίων Θρησκειών θα συμβάλει και στο εξής στην ανάπτυξη του διαθρησκειακού διαλόγου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.