Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ιδιαίτερα σημαντική βελτίωση στο μηχανισμό, επιδοτώντας αναδρομικά από την 1η Ιουλίου των εργοδοτικών εισφορών στο 100% για όσους εργαζόμενους εντάσσονται στον μηχανισμό. Συγκεκριμένα, θα καταβάλλεται, για το χρονικό διάστημα από 1.7.2020 έως 15.10.2020, από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατά ποσοστό 100%, το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι που υπάγονται στον μηχανισμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» δεν απασχολούνται. Σήμερα, για τον μήνα Ιούλιο, το συγκεκριμένο ποσοστό ορίζεται σε 60%.

Οι αιτήσεις της Β’ φάσης για τον Ιούλιο ξεκινούν αύριο 5 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 24.8.2020.

Σε νέο ρετούς του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ αναμένεται να προχωρήσεις το υπουργείο εργασίας προκειμένου να κάνει πιο ελκυστικό το πρόγραμμα για τους εργοδότες. Συγκεκριμένα θα προβλέπεται η κατάργηση του περιορισμού της χρονικής στιγμής πρόσληψης των εργαζομένων.

Έτσι θα μπορεί ο εργοδότης να προσλάβει έναν εργαζόμενο και να τον εντάξει στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Υπενθυμίζεται ότι στο μηχανισμό «Συν- Εργασία» μπορούσαν να ενταχθούν μόνο οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί έως τις 30 Μαΐου.

Τέλος, οι ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων πήραν παράταση για υποβολή αιτήσεων έως και 31/8/2020.

Εν τω μεταξύ, από το σύστημα Εργάνη ανακοινώθηκαν νέες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων – δηλώσεων α και β φάσης για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, από επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

Συγκεκριμένα, το σύστημα θα είναι ανοικτό από 5 έως και 7 Αυγούστου ώστε να υποβάλλονται δηλώσεις ένταξης στο μηχανισμό Συν-Εργασία για τον μήνα Ιούνιο και μόνο, τόσο για για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β’ΦΑΣΗΣ για τον συγκεκριμένο μήνα, όσο και για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β’ΦΑΣΗΣ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.