ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
Με την απόφαση -σταθμό 57/2017, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ ,που συνεδρίασε στις 5 Μαίου, δικαίωσε πλήρως την προσφυγή του Αρχιμ. Ιγνατίου Ζακκάκη που είχε παυθεί από την Εφημεριακή του θέση και είχε διακοπεί η καταβολή της μισθοδοσίας του. Του χρεώνουν τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε το κληροδότημα Προμπονά–επειδή ήταν διαχειριστής του του Κληροδοτήματος– και οι οποίες ενόχλησαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο!

Ως γνωστόν το κτήμα Προμπονά, που ευρίσκεται στα όρια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ι. Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας έχει αποτελέσει εσχάτως «μήλον της έριδος», αφού σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή του Κληροδοτήματος το ενέγραψε με απόλυτα νόμιμη συμβαιλογραφική πράξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεδομένου ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον όταν η Επιτροπή του Κληροδοτήματος έκρουε την Αρχιεπισκοπική θύρα!

Αντιθέτως εισέπραττε αδιαφορία, απέχθεια και χαρακτηρισμούς (για τα μέλη της Επιτροπής) που αν δημοσιοποιηθούν θα δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Επιπλέον στις επανειλημμένες προσκλήσεις του κληροδοτήματος να παραστεί στις συνεδριάσεις που συγκαλούσε, η νομική υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής δεν έμπαινε κάν στον κόπο να απαντήσει, γεγονός που θα κατοχύρωνε σήμερα τη θέση της και τις αξιώσεις της έναντι του κτήματος και του ναού του Αγίου Γεωργίου που περιλαμβάνεται σε αυτό.

Και επειδή τα μέλη του κληροδοτήματος ανέπτυξαν πρωτοβουλίες για να περάσει το κτήμα μετά του Ιερού Ναού που περιλαμβάνει, σε αυτούς που έδειξαν ενδιαφέρον και το θέλουν– δηλαδή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο– άρχισε εναντίον του διορισμένου διαχειριστή (αφού ως κληρικός ήταν το εύκολο θύμα), με …εντολές άνωθεν, ένας ανελέητος πόλεμος ο οποίος μεταξύ των άλλων που υφίσταται περιλαμβάνεται αργία, παύση από τη θέση του και διακοπή μισθοδοσίας!

Γιαυτό και ο εν λόγω ,διωκόμενος για αναίτιους λόγους, από την ίδια την ίδια του την Εκκλησία, κληρικός προσέφυγε στο ΣτΕ για να βρεί- φεύ- εκεί το δίκαιό του!

Και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, αφού έλαβε υπόψη όλα τα πραγματικά στοιχεία, σε αυτό το σκέλος δικαίωσε πλήρως τον κληρικό (πρόκειται για τον Αρχιμ. Ιγνάτιο Ζακκάκη) και μάλιστα ορίζει ρητά και κατηγορηματικά να επανέλθει στα εφημεριακά του καθήκοντα στο ναό από τον οποίο επαύθη, τον επαναφέρει στην μισθοδοσία με άμεση καταβολή όλων των μισθών που του στέρησαν και τέλος επιβάλλει στους αντιδίκους του την πλήρη οικονομική του αποζημίωση για τα έξοδα που έκανε για να δικαιωθεί, με την προσφυγή αυτή.

Και είναι ολοφάνερο πλέον, ότι αυτός είναι ο λόγος που κινείται υπογείως μία μυστική προς το παρόν διαδιακασία, προκειμένου να υπάρξει η έκδοση μιάς ειδικής γνωμοδότησης( δημοσιεύσαμε σχετικώς εκτενές ρεπορτάζ) η οποία θα σταλεί προς το ΣτΕ, για να «εμποδίζει» στο εξής τη συζήτηση προσφυγών κληρικών και μοναχών, για να μην τους δικαιώνει το Ανώτατο Δικαστήριο σε περίπτωση που έχουν δίκαιο, αλλά να μένουν έρμαια, κάτω από την Δαμόκλειο σπάθη των Αρχιερέων που έχουν ζηλώσει δόξα δημίων! Λες και οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πολίτες αυτής της χώρας!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.