Χθες είχαμε τον τρίτο Ετήσιο Εορταστικό Εσπερινό για την Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τη Φροντίδα της Δημιουργίας και του Περιβάλλοντος. Το φετινό γεγονός φιλοξενήθηκε για άλλη μια φορά στην Ρ/Καθολική Εκκλησία της Παναγίας της Συνεχούς Βοήθειας στο Glenview της πολιτείας του Illinois.

Ο Ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος Francis J. Kane, Επικεφαλής Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής του Σικάγου, τέλεσε τη βραδινή προσευχή, ενώ μαζί του ήταν ο Επίσκοπος Μωκησσού Δημήτριος της Ελληνορθόδοξης Μητροπόλεως του Σικάγου, και o εφημέριος για τις Οικουμενικές και Διαθρησκευτικές Υποθέσεις της Αρχιεπισκοπής Thomas A. Baima.

Συμπροσευχή Ορθόδοξων Ρωμαιοκαθολικών στη Μητρόπολη Σικάγο Συμπροσευχή Ορθόδοξων Ρωμαιοκαθολικών στη Μητρόπολη Σικάγο Συμπροσευχή Ορθόδοξων Ρωμαιοκαθολικών στη Μητρόπολη Σικάγο Συμπροσευχή Ορθόδοξων Ρωμαιοκαθολικών στη Μητρόπολη Σικάγο Συμπροσευχή Ορθόδοξων Ρωμαιοκαθολικών στη Μητρόπολη Σικάγο Συμπροσευχή Ορθόδοξων Ρωμαιοκαθολικών στη Μητρόπολη Σικάγο Συμπροσευχή Ορθόδοξων Ρωμαιοκαθολικών στη Μητρόπολη Σικάγο Συμπροσευχή Ορθόδοξων Ρωμαιοκαθολικών στη Μητρόπολη Σικάγο Συμπροσευχή Ορθόδοξων Ρωμαιοκαθολικών στη Μητρόπολη Σικάγο Συμπροσευχή Ορθόδοξων Ρωμαιοκαθολικών στη Μητρόπολη Σικάγο

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

3 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
alitaki_tou_Xristou

as mas poune telika oloi i poimenes tis or8odoksou ekklisias mas,aneksartitoys va8mou ierosinis,eine telika i den ine o papismos airesi?

2

Κανών ΞΔ' των Αγ. Αποστόλων: "Ει τις Κληρικός, ή Λαϊκός εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω, και αφοριζέσθω".
Αυτό λέει διαχρονικά η Εκκλησία μας.

3
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ

Όλοι χαμογελούν ευτυχισμένοι.
Άραγε νάναι επειδή προχωρούν ακάθεκτοι στο νέο μόρφωμα που εκκολάπτεται και θα λάβη μορφή και υπόσταση σταδιακά με την εξοικείωση και κυρίως με την άγνοια και λήθη των πολλών, την ανοχή των φοβισμένων και αηθών, την υποστήριξη των προσκυνημένων εκκοσμικευμένων και βαθειά "αμόρφωτων" θεολογικά με την έννοια του "πάσχειν τα Θεία", ταγών;. Εξ άλλου τα γένεια έχουν ήδη κουρευτεί και τα μαλλιά, πάει να πεί πως οριζοντίως πιστοποιούνται ήδη και ας μυρίζουν φόβο και νεοταξισμό. Μένει η αλλοτρίωση του "καθέτως", η οποία ως εσωτερική φαίνεται αργά αλλά παραμένει και πολύ δύσκολα αναστρέφεται. όπως και τα δαιμόνια δύσκολα φεύγουν. με νηστεία και προσευχή πολλή.
Αλήθεια Τα Μυστήρια είναι έγκυρα τελικά; ή και εδώ Ο Χριστός μας δεν μεταμελείται αλλά από άπειρη αγάπη θα συνεχίζει να σαρκούται και στις επερχόμενες κοινές Θείες Λειτουργίες; Θέλω να γνωρίσω την απάντηση σ΄αυτό.
Φάρδυναν πολύ την στενή οδό και την πύλη για να χωρέσουν οι λιμουζίνες. Τώρα η έρημος άρχισε να περιμένει ζωηρά την καρδία της περιφρονημένης Εκκλησίας.
Κι εμείς που σιωπήσαμε μετά τις πρώτες κραυγές απόγνωσης για να μην υπάρξει σχίσμα , τώρα δεν βουβαθήκαμε όπως φοβάμαι συχνά. Η σιωπή μας είναι εκκωφαντική, ραγίζει καρδιές.
Μοιάζει με τη σιωπή Τ΄Ουρανού του δεύτερου άπειροπολλαπλού Άνω κόσμου.
Ας γίνει Το Θέλημα Του Πατρός και Του Υιού δια Του Αγίου Πνεύματος! Αυτός διδάσκει εν τέλει!
Λές τα χαμόγελα νάναι εκ της Θείας Χάριτος;
Αμήν , μακάρι να σφάλλουμε!
επείγει να στηρίζουμε πρακτικά και προσευχητικά τους διωκόμενους ιερείς, όπως και τους περίπου 100 κελιώτες που θέλουν οι μονές να διώξουν απ΄το Άγιο Όρος.!
Ειρήνη Χριστού.
Ας γρηγορούμε. Ετοιμάζονται πολλές σταυρώσεις!
Ενός εστί χρεία!