Κεντρικό θέμα: «Είναι η παράδοση δεσμευτική για τη συνέχιση της εικονογραφικής εκκλησιαστικής τέχνης;»

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων αφιερωμένων στα 25 χρόνια από την ίδρυση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), διοργανώνεται Συμπόσιο σύγχρονης εικονογραφικής τέχνης, στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, από 15 έως 19 Απριλίου 2019, με κεντρικό θέμα του Συμποσίου: «Είναι η παράδοση δεσμευτική για τη συνέχιση της εικονογραφικής εκκλησιαστικής τέχνης;».

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) είναι πολιτική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν επίσημες Κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες είκοσι πέντε Χωρών, καθώς επίσης και βουλευτές από άλλα Κοινοβούλια. Με τη δράση της και τις πρωτοβουλίες της συμβάλλει στη διαμόρφωση των πολιτικών πραγμάτων, βασιζόμενη στη χριστιανική και Ορθόδοξη παράδοση.

Στο Συμπόσιο θα λάβουν μέρος 35 αγιογράφοι και ειδικοί –εμπειρογνώμονες από 14 Χώρες του κόσμου: Αίγυπτο, Αρμενία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Κύπρο, Λετονία, Πολωνία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουκρανία και Σερβία. Επίσης έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού της Δ.Σ.Ο., με θέμα: «Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ», που διεξήχθη το 2017.

Κορυφαία, κυρίαρχη στιγμή της χριστιανικής θεολογίας, είναι το γεγονός της Ανάστασης του Ιησού Χριστού. Η Εορτή των Εορτών, ελπίδα και φως για εκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη, που όμως τους τελευταίους αιώνες, λόγω αλλαγής του ημερολογίου, εορτάζεται από τις χριστιανικές Εκκλησίες, ομολογίες και θρησκευτικές οντότητες, σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Κατά το έτος 2017, κατά ημερολογιακή συγκυρία, το Πάσχα εορτάστηκε από όλους την Κυριακή 16 Απριλίου. Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), θέλοντας να χαιρετίσει αυτό το τυχαίο, αλλά τόσο συμβολικό γεγονός του κοινού εορτασμού και να συμβάλει στις προσπάθειες αναζήτησης τρόπου κοινού εορτασμού της κεντρικής αυτής εορτής του χριστιανικού εορτολογίου, αποφάσισε να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό εικονογραφικής τέχνης (icon painting competition), με θέμα: «Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ».

Ο διαγωνισμός ανέδειξε τους 5 νικητές καθώς και συλλέχθηκαν 63 έργα, τα οποία αποτελούν πλέον συλλογή της Δ.Σ.Ο.

από Φως Φαναρίου

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.