Με την τέλεση Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, στο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, του Σεβ. Μητροπ. Βόστρων κ. Τιμοθέου, του Θεοφ. Επισκόπου Μεσαορίας, των ενδημούντων στην Αρχιεπισκοπή κληρικών και των υπαλλήλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και με τη μετάληψη των Τιμίων Δώρων, εόρτασε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου τα 78α γενέθλιά του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε προς όλους πλούσιο πρόγευμα και παράλληλα μοιράστηκαν κεράσματα σε όλους τους υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής.

Μέχρι το μεσημέρι, όσοι είχαν υπ’ όψιν την εορταστική αυτή μέρα για τον Μακαριώτατο, γνωστοί, φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες, έσπευσαν στο γραφείο του για να του ευχηθούν πρωτίστως για την επερχόμενη μετάβασή του στο Λονδίνο για το θέμα του ποδιού του και εν συνεχείᾳ για μακροημέρευση και μακροχρόνια παραμονή στην πηδαλιουχία του αρχιεπισκόπου θώκου της κατά Κύπρον αγιωτάτης Εκκλησίας.

Την παράσταση, ομολογουμένως, «έκλεψαν» τα μικρά παιδιά των νηπιαγωγείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, που με την νεανική χαρά που πάντοτε τα χαρακτηρίζει ευχήθηκαν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο στον Μακαριώτατο.

Ανάμεσα στους επισκέπτες του Μακαριωτάτου ήταν και o Δήμαρχος της Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης, στον οποίο ο Μακαριώτατος δώρισε μία αγιογραφημένη εικόνα του πολιούχου της Λευκωσίας αγίου Τριφυλλίου, η οποία, όπως είπε ο κ. Γιωρκάτζιης, θα κοσμεί το γραφείο του στις προ ολίγων ημερών εγκαινιασθείσες νέες εγκαταστάσεις του Δημαρχείου στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.