Επιστολή συμπαράστασης προς τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών μετά το φονικό πέρασμα του Ιανού, απέστειλε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

«Πληροφορηθέντες περί της προσφάτου θεομηνίας του κυκλώνος, Ιανός, ήτις έπληξε σφοδρώς και την Ιερα Μητρόπολη της υμετέρας (…) Ιερότητος και προξένησε ποικίλας υλικάς ζημίας και καταστροφάς, ως και τον άωρον και τραγικόν θάνατον συνανθρώπων ημών, (…) εκφράζομεν την ολόθερμον συμπαράσταση Ημών και της Σιωνίτιδος Εκκλησίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Ο Μακαριώτατος εύχεται επίσης, δια του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου, «παρηγορία και ενίσχυση» στον Σεβασμιώτατο και σε όλους όσοι επλήγησαν.

Υπενθυμίζεται ότι και η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με ανακοίνωσή του εξέφρασε την «συμπάθεια και την συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους όλων των περιοχών της Ελλάδος που επλήγησαν από τα πρωτοφανούς εντάσεως καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών»:

«Οι προσευχές μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, εντείνονται και ενώνονται με εκείνες των αδελφών Ιερωτάτων Μητροπολιτών των περιοχών αυτών και όλων όσοι συμπάσχουν. Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους και να ενδυναμώσει τους συγγενείς τους και όλους τους πληγέντες. Ευχόμαστε ο Κύριός μας να ενισχύσει τις αρμόδιες Κρατικές και τοπικές αρχές να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, που προκάλεσε ο Μεσογειακός κυκλώνας Ιανός, καθώς και να στηρίξουν και να ανακουφίσουν όλους όσοι υποφέρουν. Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά ότι τέτοιου είδους ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως και εκείνα που πρόσφατα έπληξαν την Εύβοια, έρχονται να μας υπενθυμίσουν, με τον πλέον αποκαλυπτικό και δραματικό τρόπο, την ανάγκη σεβασμού και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Αποτελούν, όπως όλα μαρτυρούν, το ορατό αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, συνέπεια της ασεβούς αν-θρώπινης παρεμβατικότητας στη φύση. Οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε τι συμβαίνει και να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας έναντι της φύσης, κορωνίδα της οποίας είναι ο άνθρωπος. Ό,τι διαπράττουμε σε κάποιο σημείο του πλανήτη, στον κοινό μας οίκο, έχει αντίκτυπο παντού, σε όλους τους συνανθρώπους μας. Σεβόμενοι την φύση, προστατεύουμε την ζωή μας και εξασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενεές».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.