Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας "Γερμανός ο Μελωδός" έλαβε μέρος στον Η' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, τον οποίο διοργάνωσε ο σύνδεσμος ιεροψαλτών Βόλου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Ο Διαγωνισμός έλαβε χώρα το Σάββατο 30 Ιουνίου το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα Βόλου και είχε σαν στόχο την προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την ενίσχυση του φρονήματος των νέων Ιεροψαλτών και σπουδαστών της ψαλτικής τέχνης, την προσφορά κινήτρων για περαιτέρω μελέτη και βελτίωσή τους και τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών αγάπης και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Η σχολή μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές:
Δ΄ επίπεδο:

Παύλο Λιάσκο, ο οποίος διακρίθηκε πρώτος σε όλο τον διαγωνισμό και κέρδισε και το Α’ βραβείο στην κατηγορία του.
Μαρίνα Χατζή, Α΄ βραβείο.
Γ΄ επίπεδο:
Δημήτριος Καπούλας, Α΄ βραβείο.
Αναστασία Κρυσταλόγιαννη, Α΄ βραβείο.
Βασιλική Λαμπροπούλου, Α΄ βραβείο.
Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγητές της Σχολής μας κ. Ευθύμιος Τσούμας και κ. Ανάργυρος Βλάχος.
Η επιτροπή αποτελούμενη από σπουδαίους πρωτοψάλτες και δασκάλους της ψαλτικής τέχνης, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Χρήστος Χαλκιάς, Κυριαζής Νικολέρης και Γιώργος Δεμελής, επαίνεσαν τους μαθητές για την παρουσία τους, τον Διευθυντή της Σχολής μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ καθώς και τους καθηγητές για την επιμελημένη και άρτια απόδοση των μαθητών.
Ο σημαντικός αυτός και πολύ όμορφα διοργανωμένος διαγωνισμός έκλεισε με την απονομή των βραβείων από τον οικείο Μητροπολίτη και με τις ευχές όλων να ανταμώσουμε του χρόνου προς δόξαν Θεού και διάδοση της ιερής τέχνης του Αγίου Δαμασκηνού.

Συμμετοχή και Διακρίσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Φθιώτιδος στον Η' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης στο Βόλο

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.