ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Μια ακόμα λειτουργική ευκαιρία κατά την παρούσα Λαμπροφόρο Εβδομάδα της Διακαινησίμου, η οποία κατά την εκκλησιαστική πρακτική ως μία του Πάσχα ημέρα λογίζεται, έδωσε στο ευσεβές και φιλάγιο ποίμνιο της τοπικής εκκλησίας της Σύμης η μνήμη της ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, κατά την οποία με λαμπρότητα πανηγύρισε εκ μεταθέσεως η ομώνυμη ιστορική Ενορία του Αγίου Αθανασίου Σύμης, σήμερα Πέμπτη 6η Μαΐου 2021.

Το πρωί έγινε η έναρξη του Όρθρου εις τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία, λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου και συλλειτουργούντων αυτώ του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Πανορμίτου Αρχιμ. Αντωνίου Πατρού, του Εφημερίου του Ι. Ναού Οικον. Ελευθερίου Οθίτη, του π. Αντωνίου Μανιά και του Διακόνου π. Γεωργίου Κακακιού. Το δε αναλόγιο διακόνησε χορωδία των Ιεροψαλτών κ. Αγαπητού Μιχελή, κ. Εμμανουήλ Κυπριώτη και κ. Παναγιώτου Μητροπάνου.

Η Εκκλησία απέδωσε πολλές τιμές στον Άγιο Αθανάσιο, διότι αναδείχθηκε ο ηρωικότερος των Αγίων και ο αγιότερος των ηρώων. Να πως τον χαιρετίζουν οι εκκλησιαστικοί ύμνοι: «ως την μεγάλην της Εκκλησίας σάλπιγγα, των αρετών κανόνα, τον νουν τον περίβλεπτον, των Πατριαρχών την κρηπίδα, την οξυτάτην γλώσσαν, τον διαυγή οφθαλμόν, τον λαμπτήρα τον φαεινότατον, τον πέλεκυν τον κόπτοντα πάσαν ύλην αιρέσεων και καταφλέγοντα τω πυρί τω του πνεύματος». Και ακόμα «ως τον απερίτρεπτον στύλον, τον άσειστον πύργον, τον χρυσορρόαν Νείλον, της αθανασίας τον επώνυμον, τον πυρσόν τον μετάρσιον, τον ακατάβλητον πύργον, τον ταξιάρχην θεολέκτου παρατάξεως, τον θεοφόρον της χάριτος ποταμόν, αρχιερέων το κλέος, αριστέα τον αήττητον, τον συγκόψαντα τας φάλαγγας των αιρέσεων τη δυνάμει του Πνεύματος, τον στήσαντα της Ορθοδοξίας τα τρόπαια καθ’ όλην την οικουμένην». Ας προσέξουμε, λοιπόν, αυτά τα χαρακτηριστικά του Μ. Αθανασίου και ας αγωνιστούμε να τον μιμηθούμε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.