ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2019 θα γίνει τελικά η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί απόψε μετά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, η ψηφοφορία μετατέθηκε για να τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές -πάνω από 200- που έχουν εγγραφεί να μιλήσουν.

Σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή βρισκόταν άλλο ένα μεγάλο συλλαλητήριο για τις Πρέσπες που είχαν οργανώσει πάλι οι Επιτροπές για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αλλες δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιούνταν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, από το ΚΚΕ και το ΛΑΕ.

Στο μεταξύ, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ομιλητών στη Βουλή, η ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας ορίστηκε για το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ από αργά το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησαν να αγορεύουν οι αρχηγοί κομμάτων, πριν τους οποίους είχε ήδη τοποθετηθεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης είχαν μιλήσει μόνον οι μισοί περίπου από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και αν η ψηφοφορία διεξαγόταν, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον οι μισοί, συνυπολογιζομένων των παρεμβάσεων υπουργών και πολιτικών αρχηγών.

Έτσι ανέφερε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30 σήμερα 25 Ιανουαρίου, δι’ εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.