ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Ολοκληρώθηκε σήμερα η ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού νιώθει δυσαρεστημένη και απογοητευμένη από το αποτέλεσμα ενώ ο διεθνής παράγοντας σύσσωμος επικροτεί και χαιρετίζει τη συμφωνία που έφερε εις πέρας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις ανώτατων παραγόντων και ηγετών.

Χαιρέτισε τώρα τη συμφωνία των Πρεσπών ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες αναφέροντας πως θα ενισχύσει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και θα δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες συμφιλίωσης στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν ενώ συγχαίρει την Ελλάδα για την ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε για τη συμφωνία των Πρεσπών για Μακεδονία: Πιστεύω ότι είναι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό μήνυμα που σχετίζεται πολύ με τον πόλεμο και την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Στις πολλές διεθνείς κρίσεις θα πίστευε κανείς ότι τίποτα δεν προχωρά

Η Βρετανία για συμφωνία των Πρεσπών: «Η συμφωνία φέρνει την προοπτική αυξημένης σταθερότητας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με δύο αξιόπιστους συμμάχους, προς το συμφέρον της ευρωπαϊκής ασφάλειας».

Η Γαλλία για συμφωνία των Πρεσπών: Η ιστορική απόφαση θα τερματίσει τη διαμάχη 25 και πλέον χρόνων και θα επιτρέψει την ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ενώ θα συμβάλει στην ευρωπαϊκή προσέγγιση της χώρας.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.