ΕΚΚΛΗΣΙΑ: «Στόχος τη κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία συμφωνία με την εκκλησία χωρίς βιασύνη, μια συμφωνία που θα διασφαλίζει όλα τα μέρη και θα εξορθολογίζει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας» επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον Νεκτάριο Νώτη και την Τζίνα Μοσχολιού.

Πρόσθεσε δε ότι η κύρωση με νόμο της συμφωνίας σημαίνει εάν θέλει κάποιος να την αλλάξει στο μέλλον, πρέπει να συμφωνούν και τα δύο μέλη.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι «είναι παράλογο να επιμένουν οι ιερείς σε κάτι που δεν αλλάζει» και εξήγησε ότι η μισθοδοσία τους θα εξακολουθήσει να γίνεται από το δημόσιο, καθώς θα δημιουργηθεί ένα ταμείο στο οποίο το κράτος θα δίνει κάθε χρόνο το ποσό, ίσο με τους μισθούς του κλήρου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το να πληρώνεσαι από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών δε σου εξασφαλίζει το χαρακτήρα του δημοσίου υπαλλήλου.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας, υπογραμμίζοντας ότι οι Μητροπόλεις οικειοθελώς μπορούν να εντάξουν σε αυτό περιουσίες, το νομικό καθεστώς των οποίων δεν είναι διευκρινισμένο.

«Παράλληλα κάνουμε και καταγραφή της περιουσίας» σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου για το ζήτημα των σχέσεων Πολιτείας με την Εκκλησία, και ανέφερε ότι ήδη «έχουν θελήσει οικειοθελώς να εμπλακούν 23 Μητροπόλεις».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.