Πρωτόκολλο συνεργασίας για την πρόληψη και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, υπέγραψαν χθες 10 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, η Εθνική Υπηρεσία κατά της Εμπορίας Ανθρώπων του υπ. Εσωτερικών της χώρας (ΑΝΙΤΡ), και ο Δήμος Βουκουρεστίου.

Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο Άντριαν Ζούκερμαν, Πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρουμανία, ο οποίος τόνισε ότι ο αγώνας κατά της εμπορίας ανθρώπων αποτελεί προτεραιότητα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βουκουρέστι.
Το πρωτόκολλο που υπεγράφη προβλέπει την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο και τη δημιουργία και διάδοση ενημερωτικού υλικού για το θέμα αυτό.

Οι ειδικοί της ANITP θα εκπαιδεύσουν το προσωπικό του Πατριαρχείου σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού πιθανών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Έτσι, οι ιερείς αλλά και όσοι εργάζονται κοντά στους νέους σε εκκλησιαστικές οργανώσεις θα έχουν καλύτερα εργαλεία για την πρόληψη του φαινομένου και τη στήριξη των θυμάτων.
Οι κοινές δραστηριότητες θα καλυφθούν από τον ιστότοπο του Πατριαρχείου Ρουμανίας basilica.ro και σε επικοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.