Σήμερα με ενημέρωσε ο αγαπητός φίλος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ότι κατόπιν διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στο οποίο υποβλήθηκε, βρέθηκε θετικός στον Covid-19, χωρίς να είναι εφικτό να προσδιορισθεί από πότε είναι φορέας του ιού.

Επειδή, προ ολίγων ημερών είχαμε τη χαρά της μεταξύ μας επικοινωνίας, για 10 περίπου λεπτά της ώρας σε εξωτερικό χώρο, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εκτός από το rapid test στο οποίο υποβάλλομαι καθημερινά και στο οποίο βρέθηκα για μία ακόμη φορά αρνητικός στον covid-19, υποβλήθηκα άμεσα και σε διαγνωστικό έλεγχο στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Λαμίας και στο οποίο, επίσης, βρέθηκα αρνητικός (βλ. συνημμένως).

Συγχρόνως, με εντολή μου και μέριμνά μου, υποβλήθηκαν προληπτικώς σε rapid test και οι τρεις συνεργάτες μου, που με συνόδευσαν στην περιοδεία μου, και οι οποίοι, επίσης, βρέθηκαν αρνητικοί.

Ευθύς αμέσως επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. Φωτόπουλο Αγάλο, Ιατρό, Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Συντονιστή Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος, προκειμένου να λάβω οδηγίες, καθώς ήλθα σε επαφή με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Υποσημειώνω, ότι κατά την απόσταση των λίγων μέτρων, που περπατήσαμε μαζί στο πυκνό χιόνι στη Μεγάλη Κάψη, φορούσα διπλή μάσκα, χειρουργική και υφασμάτινη, όπως πράττω πάντα, εκτός από την τέλεση των Ιεροπραξιών, καθόσον οι Κανόνες του Οργανισμού Υγείας και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις αυτό προβλέπουν, την μη χρήση μάσκας από τους Λειτουργούς κατά τις τελετές.

Μάλιστα δε, καθ΄υπερβολήν, στην τέλεση του Τρισαγίου για τον μακαριστό Ευάγγελο Καλαντζή, που έγινε σε εξωτερικό χώρο, στο χιονοσκέπαστο Κοιμητήριο της Μεγάλης Κάψης, φορούσα τη διπλή μάσκα ακόμη και κατά την ώρα του Τρισαγίου.

Επίσης, καθιστώ γνωστό, ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν ήλθε σε καμμία επαφή με το γάμο, που ετέλεσα στην Μερκάδα, καθότι εργαζόταν με τα συνεργεία αποχιονισμού και δεν είχε καμμία σχέση με το Μυστήριο.

Ο κ. Φωτόπουλος κατά την επικοινωνία μας και με βάση τα τηρούμενα ιατρικά πρωτόκολλα, με διαβεβαίωσε ότι ιατρικώς επιτρέπεται να συνεχίσω να εκτελώ κανονικά και απρόσκοπτα τα καθήκοντά μου, εντούτοις για λόγους προφανείς δημόσιας υγείας, σε περίπτωση που τυχόν εκδηλώσω κάποιο σύμπτωμα τις επόμενες ημέρες, και για να δώσω το καλό παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μου και στα πνευματικά μου παιδιά, τίθεμαι από σήμερα εκουσίως σε απομόνωση στο κελλί μου στο Ιερό Επισκοπείο και αναβάλλω προσωρινά όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές μου.

Όλες τις Ιερές Ακολουθίες του νυχθημέρου θα τις τελέσω στο Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ιερό Επισκοπείο, οι προγραμματισμένες ομιλίες μου θα γίνουν μέσω του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, ο χαιρετισμός μου στην επετειακή εκδήλωση της Κυριακής για την Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα θα γίνει διαδικτυακά μέσα από το Επισκοπείο, το αυτό ισχύει και για τις λοιπές προγραμματισμένες παρεμβάσεις μου στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και για τις τηλεδιασκέψεις.

Η διοικητική μέριμνα της Μητροπόλεως θα υλοποιηθεί κανονικά με τηλε-εργασία και σε όλα τα διοικητικά έγγραφα αυτών των ημερών θα κάνω χρήση του δικαιώματος της ψηφιακής υπογραφής, που έχω.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε επτά ημέρες θα υποβληθώ και πάλι σε μοριακό τεστ, ενώ καθημερινά θα υποβάλλομαι σε rapid test με δική μου μέριμνα εντός του Επισκοπείου.

Εύχομαι περαστικά στον αγαπητό μου κ. Αντιπεριφερειάρχη και γενικότερα σε όλους τους ασθενείς Covid-19 και προτρέπω πατρικά όλους μας να τηρούμε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Άλλωστε, η πανδημία οδεύει προς το τέλος της. Λίγη υπομονή ακόμα.

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους των κεκοιμημένων αδελφών, των οποίων θα ετελούσα τις εξοδίους Ακολουθίες, σήμερα στα Αλεπόσπιτα, του π. Δημητρίου Καλτσά, και αύριο στο Κουμαρίτσι, της οικογένειας Σιμόπουλου, και εύχομαι την εξ ύψους παρηγορίαν. Παράλληλα εκφράζω και τις ευχές μου στα παιδιά των οποίων θα τελούσα τον γάμο την προσεχή Κυριακή στο παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ. Να ζήσουν!

Είχα προγραμματίσει την προσεχή Κυριακή να ιερουργήσω στην Αγία Παρασκευή Μοσχοχωρίου στο χωριό του κ. Αντιπεριφερειάρχη. Εύχομαι λοιπόν να είναι σιδερένιος και δεσμεύομαι ότι μόλις συμπληρώσει τον κύκλο των προβλεπομένων ημερών παρακολούθησης ή και νοσηλείας να πάμε στο χωριό του, να λειτουργήσουμε και να δοξάσουμε και να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Θεό.

Ευχαριστώ τον Θεό, που μου χαρίζει αυτό το δώρο της αυτοαπομόνωσης αυτές τις λίγες ημέρες για περισσότερη προσευχή και μελέτη.

Εννοείται ότι είμαι στη διάθεση όλων σας για να επικοινωνούμε οποιαδήποτε στιγμή. Θα σας ενημερώνω για κάθε νεότερο.

† ο Φθιώτιδος Συμεών

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.