Τον αγιασμό της νέας αίθουσας του Συλλόγου Γυναικών της Επαρχίας Δομοκού «ΦΙΛΑΡΕΤΗ» και του Λαογραφικού Μουσείου τέλεσε σήμερα το απόγευμα στον Δομοκό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, παρουσία του Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Κοτρωνιά, του Δημάρχου Δομοκού κ. Χαράλαμπου Λιόλιου, της τ. Βουλευτή κ. Ελένης Μακρή και πολλών πολιτιστικών συλλόγων από διάφορες περιοχές του Δήμου Δομοκού.

Ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, κατά την διάρκεια της οποίας η κ. Ευαγγελία Δημοπούλου, φιλόλογος – ιστορικός εξεφώνησε εισήγηση με θέμα: «Η προσφορά της γυναίκας στην Επανάσταση του 1821». Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η κ. Σοφία Τσαγκάλη, Καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην σύντομη πατρική προσλαλιά του συνεχάρη την Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Συλλόγου και χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της προσωπικότητας της κάθε γυναίκας, διότι η γυναίκα για όλους μας συνδέεται με το πρώτο αρχέτυπο της γυναίκας, που είναι η Παναγία μας, αλλά και για την μητέρα του καθενός μας που είναι η μάνα μας, ο άνθρωπος που μας έθρεψε με την ψυχή της, το κορμί της, το είναι της. Γι΄ αυτούς και άλλους πολλούς λόγους, η γυναίκα είναι λιμάνι, έμπνευση, προορισμός, ελπίδα. Το ζητούμενο σε κάθε εποχή είναι, στο πρόσωπο της κάθε γυναίκας να βλέπουμε την μητέρα μας. Τότε η γυναίκα θα έχει την σωστή θέση μέσα στην κοινωνία που της αρμόζει».

Τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαίρη Γκούβα – Αναγνωστοπούλου εκ μέρους όλων ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγιαστική παρουσία του και του απένειμε τιμητική πλακέτα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.