Αμέσως μόλις αφίχθη στην πόλη της Λαμίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, από την Αθήνα όπου μετέβη χθες Κυριακή 22 Μαΐου για να καμαρώσει και να χειροκροτήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» στο Μέγαρο Μουσικής, όπου συμμετείχαν στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων επισκέφθηκε το 18οΔημοτικό Σχολείο Λαμίας προκειμένου να παραβρεθεί μετά από πρόσκληση του Διευθυντού και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 2ο Φεστιβάλ Εκδηλώσεων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου.

Παρουσιάστηκαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, του Νευροχειρουργού κ. Σάββα Μαρκόπουλου, Επιμελητή Α’ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με θέμα «Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Κακώσεις σπονδυλικής στήλης. Εισαγωγή στην πρόληψη και στις πρώτες βοήθειες» και της Ψυχολόγου, Συμβούλου Σχέσεων Παιδιού και Οικογένειας, κας Αναστασίας Φρόντζου – Χρηστίδη με θέμα: «Αθλητικό Bullying: Όταν το παιδί πιέζεται ψυχολογικά στο χώρο του αθλητισμού – ο ρόλος των γονέων».

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου, καθώς και τους ομιλητές για τις χρήσιμες εισηγήσεις τους και χαρακτηριστικά σημείωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που για 2ηφορά μέσα στον χρόνο επισκέπτομαι αυτό το υπέροχο σχολείο, με τον υπέροχο Διευθυντή κ. Γεώργιο Σκαφίδα, τους υπέροχους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη και τους ακόμη πιο υπέροχους μαθητές και μαθήτριες και τους γονείς τους.

Σας εύχομαι να έχετε εποικοδομητικό καλοκαίρι. Το καλοκαίρι μας δίνεται η δυνατότητα να αποταμιευσουμε τους κόπους όλης της χρονιάς για να ξεκινήσουμε ακόμα πιο δυναμικά τη νέα χρονιά. Το καλοκαίρι είναι η μετάβαση η οποία με την ξεκούραση, την επικοινωνία και την ψυχαγωγία μας δίνει την ευκαιρία να επενδύσουμε για την καινούργια χρονιά που έρχεται.
Η Μητρόπολη μας είναι κοντά στα παιδιά το καλοκαίρι με το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, αλλά και με πολλά εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, τα οποία θα υλοποιήσουμε όλο το μήνα Ιούλιο στην πόλη της Λαμίας, ιδιαίτερα τα πρωινά για να βοηθήσουμε έτσι και τους γονείς που εργάζονται».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.