Με την χειροτονία ενός νέου κληρικού εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής το διήμερο 19 & 20 Ιουνίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, όπου και πραγματοποίησε και την τελευταία καθιερωμένη ομιλία του για τον φετινό κύκλο των πνευματικών συνάξεων και ομιλιών υπό τον τίτλο «Αύριο είναι Κυριακή», αναφερόμενος στην Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής και αναλύοντας σχόλια και αναφορές μεγάλων Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας.

Ανήμερα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και ακολούθως ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου, κατά την διάρκεια της οποίας τελέσε και την εις διάκονον χειροτονία του κ. Δημητρίου Νεράιδα, έγγαμου, αποφοίτου της Εκκλησιαστκής Σχολής Λαμίας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το ορεινό χωριό Νεράιδα της Ανατολικής Φθιώτιδος.

Με πατρικά λόγια προς το νεοχειροτονούμενο ο κ. Συμεών ανέφερε:

«Σε αξίωσε αδελφέ μου Δημήτριε η αγάπη του Θεού, να είσαι ένα παιδί της φύσης, ένα παιδί της γης, να είσαι ένα ποιμένας, ένας ταπεινός βοσκός.

Χαίρομαι, διότι η εις διάκονον χειροτονία σου τελείται σήμερα, αυτή την ημέρα της Πεντηκοστής, που το Άγιο Πνεύμα ήλθε στους Αγίους Αποστόλους, στους ταπεινούς ψαράδες και τους εστήριξε, τους ενδυνάμωσε για να αλλάξουν πραγματικά τον κόσμο και να μεταφέρουν το μήνυμα της αγάπης του Θεού.

Το Άγιο Πνεύμα στην ζωή της Εκκλησίας θεραπεύει τα ασθενή και τα αδύναμα, δίνει δύναμη στα νήπια και εξουθενωμένα. Στην αδυναμία μας δίνει δύναμη η Χάρις του Θεού και το Άγιο Πνεύμα αναπληρώνει τις ελλείψεις πιυ έχουμε, διότι έχουμε όλοι μας ως άνθρωποι πολλές ελλείψεις.

Θέλησες να μάθεις και τα γράμματα τα Ιερά και έτσι ο ταπεινός βοσκός από τη Νεράιδα, έγινε και απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Με την φλογέρα της καρδιάς σου και την φλόγα της ψυχής σου, καλείσαι από εδώ και στο εξής αδελφέ Δημήτριε να υμνείς τον Θεό, πάνω στα βουνά της Φθιώτιδας και να ευλογείς τον Θεό για την μεγάλη δωρεά που σου κάνει. Από βοσκός αλόγων ζωών, να γίνεις βοσκός λογικών προβάτων.

Η ζωή σου καλείται να είναι ζωή καλού ποιμένος. Όπως έτρεχες να βρεις το ένα πρόβατο που ενδεχομένως έφυγε από το μαντρί σου, έτσι και τώρα να τρέξεις να σώσεις εκείνο τον άνθρωπο που κινδυνεύει από λύκους βαρείς, να του δείξεις τον δρόμο προς την μάντρα της Εκκλησίας, προς την αγκαλιά του Χριστού.

Ο ταπεινός βοσκός της Ανατολικής Φθιώτιδος, σήμερα γίνεται Βασιλιάς και διάκονος των ανθρώπων».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος εις ένδειξιν τιμής, σεβασμού και αγάπης της τοπικής Εκκλησίας, απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον γέροντα Εφημέριο του χωριού Νεράιδα, π. Νικόλαο Κατσικονούρη, ο οποίος διακονεί αρκετές δεκαετίες το χωριό και τους πιστούς κατοίκους, με αγάπη, πνεύμα διακονίας και αυταπάρνησης.

Ακολούθησε ο Μέγας Εσπερινός της Γονυκλισίας, στο τέλος του οποίου ο κ. Συμεών ευχήθηκε:

«Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους, φωτισμένα. Το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει και να καθοδηγεί την ζωή όλων μας, ιδιαίτερα όταν λαμβάνουμε αποφάσεις, οι οποίες δεν αφορούν μόνο τον εαυτό μας, αλλά ιδιαίτερα όταν οι αποφάσεις αυτές αφορούν και άλλους ανθρώπους».

Στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, η Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου, ο Φρούραρχος Λαμίας, Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κριτσωτάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Στερεάς Ελλάδος Αρχιπύραρχος Νικόλαο Μπάλσης και εκπρόσωποι άλλων φορέων του τόπου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.