Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα, το οποίο βιώνει ολόκληρη η τοπική Εκκλησία της Φθιώτιδος τις τελευταίες ημέρες από την αναγγελία της Αγιοκατατάξεως του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του Ελεήμονος Πνευματικού και Θαυματουργού, άλλο ένα χαρμόσυνο γεγονός έρχεται να προστεθεί στην ζωή της Φθιωτικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών σήμερα, Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 επί τη εορτή (εκ μεταθέσεως) της επετείου της ευρέσεως της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Αγίας Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης στο ομώνυμο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καινούργιο Λοκρίδος, ευλόγησε και εγκαινίασε την έναρξη των θερινών ποικίλων και ιδιαίτερα παιδαγωγικών προγραμμάτων στο παραθαλάσσιο και πλήρως ανακαινισμένο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Η Αγία Αικατερίνη», σε έναν τόπο ειδυλλιακό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται συνεχώς, καθώς και από όλους όσους το επισκέπτονται, ως ένας «επίγειος παράδεισος» στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδος, στην όμορφη Λοκρίδα.

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον πολιό και σεβάσμιο γέροντα Αρχιμ. π. Χριστοφόρο Κολοκυθά, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καμμένων Βούρλων, τους Πατέρες του Γραφείου Νεότητος και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κατασκηνωτικού Κέντρου, καθώς και τους διακόνους, συμπροσευχομένου και του Αγίου Καθηγουμένου της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων Αρχιμ. π. Σεραφείμ Μαργαρίτου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του Κατασκηνωτικού Κέντρου τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερά Λιτανεία και Αγιασμό επί τη ενάρξει της θερινής κατασκηνωτικής περιόδου. Στην Ιερά Λιτανεία μαζί με την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης λιτανεύτηκε και η εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος.

Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνισε χορός μαθητών και μαθητριών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», στελέχη του Γραφείου Νεότητος, υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Ο Σεβασμιώτατος στην πρώτη στάση της Ιεράς Λιτανείας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον της προτομής του μακαριστού προκατόχου του, του Ιεράρχου της αγάπης, της ταπείνωσης και της απλότητος, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού, ο οποίος με την φωτισμένη έμπνευσή του δημιούργησε εκ του μηδενός ο ίδιος με τα αγιασμένα χέρια και την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των Κληρικών της Μητροπόλεως μας, το Κατασκηνωτικό Κέντρο.

Ακολούθως, στην όμορφη παραλία του Καινουργίου, ο κ. Συμεών τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη των θερινών προγραμμάτων του Κατασκηνωτικού Κέντρου.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των χειμερινών προγραμμάτων, όλο το καλοκαίρι στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καινούργιο Λοκρίδος θα πραγματοποιηθούν δεκάδες εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοξενίας για παιδιά και όχι μόνο.

Ήδη καθημερινά στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία και στο αρμόδιο Γραφείο Νεότητος καταφθάνουν δεκάδες γονείς απ’ όλη την Φθιώτιδα για να καταθέσουν τις αιτήσεις των παιδιών τους, ώστε να φιλοξενηθούν στην κατάλληλη για την ηλικία τους κατασκηνωτική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος δράσεων έχουν δρομολογηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο προσεχώς, καθώς και πολλές ομάδες παιδιών θα φιλοξενηθούν.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μάλιστα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο δεινός πόλεμος στην ομόδοξη χώρα της Ουκρανίας, εξέφρασε την επιθυμία του να φιλοξενηθούν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητροπόλεως και παιδιά προσφύγων πολέμου από την Ουκρανία και η άφιξη της πρώτης ομάδας των προσφύγων του πολέμου αναμένεται στις 23 Ιουνίου.

Ο κ. Συμεών στον λόγο του τόνισε ότι, «μας αξιώνει η Αγάπη του Θεού να είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε και να δώσουμε χαρά στα παιδιά μας, στα παιδιά της Φθιώτιδος, αλλά και σε πονεμένα παιδιά, όπως τα παιδιά της Ουκρανίας, αλλά και σε πολλές ακόμη ομάδες πληθυσμού, που έχουν ανάγκη την ξεκούραση αλλά και την στοργή και το χάδι της Εκκλησίας»

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους συμπαρίστανται «σε ένα έργο προόδου και ευλογίας για όλη την Φθιώτιδα» και ανέφερε ότι «εγκαινιάζουμε σήμερα μία περίοδο δράσεων και φιλοξενίας με κέντρο τα παιδιά μας σε ένα τόπο πλημμυρισμένο με το Άγιο Πνεύμα, σε ένα τόπο ευλογημένο.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά, μας λέει ένα τραγούδι και είναι αλήθεια ότι αυτό ζούμε εδώ. Το Κατασκηνωτικό Κέντρο ήταν όπως παλιά και συγχρόνως νιώθουμε ότι είναι εντελώς καινούργιο. Συμβαίνουν και τα δύο. Η πρόοδος έρχεται όταν κανείς κρατά την μαγιά, κρατά την ζύμη, τα θεμέλια, το πνεύμα, την δύναμη, την ποιότητα, την στόχευση και συγχρόνως προσθέτει το προσωπικό του στοιχείο, το δικό του όραμα, τις ανάγκες της εποχής και τις ανάγκες των καιρών, γράφει νέες σελίδες και προχωρά μπροστά.

Η δομή αυτή της Εκκλησίας μας αποτελεί ένα παράδειγμα και μία πιστοποίηση της αξιοπιστίας της Εκκλησίας. Οι δομές της Εκκλησίας είναι οι δομές που έχουν την μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο χρόνο και την μεγαλύτερη φερεγγυότητα.

Η Χάρις του Θεού, η συνεκτική δύναμη που συνέχει όλους να συνεργάζονται όλοι σε ένα έργο της Εκκλησίας, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η Εκκλησία υπάρχει και ζει για να ενώνει και να συνθέτει.

Σε μία εποχή που έχουμε ανάγκη από πρότυπα, που τα παιδιά μας, για τα οποία δημιουργήθηκε αυτό το Κατασκηνωτικό Κέντρο ψάχνουν το βηματισμό τους, έρχεται το Πάνσεπτο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο να πει σε όλους μας: «Να το πρότυπο!!. Ο Όσιος Βησσαρίων το πρότυπό σας!. Ακολουθήστε τον βηματισμό και το παράδειγμά του και ζήστε και εσείς με αγάπη, ταπεινότητα, ελεημοσύνη και συγχωρητικότητα»!

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα σε όλους στη νέα τραπεζαρία του Κατασκηνωτικού Κέντρου, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία μια όμορφης και πνευματικής επικοινωνίας με όλους τους παρευρισκομένους.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του οι οποίοι νυχθημερόν εργάζονται για την ανακαίνιση του Κατασκηνωτικού Κέντρου και ιδιαίτερα ευχαρίστησε και ευλόγησε τον δευτερεύοντα των διακόνων π. Δημήτριο Σκαρλάτο, ο οποίος παράλληλα με τα καθήκοντα του διασώστη στο ΕΚΑΒ εργάσθηκε για να ομορφύνει και να γεμίσει με πράσινο και λουλούδια ολόκληρο το Κατασκηνωτικό Κέντρο.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος σημείωσε:

«Βάλτε στην καρδιά σας το Κατασκηνωτικό Κέντρο, βάλτε στην καρδιά σας το έργο της Εκκλησίας, γιατί τίποτα σπουδαίο και μεγάλο δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς συνεργασία».

Στην συνέχεια ο κ. Συμεών κατόπιν παρακλήσεως των ευλαβών επιχειρηματιών από το παρακείμενο κατάστημα εστίασης «Ο Φλοίσβος» ετέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ενώ ευλόγησε με τον αγιασμό και την παραλία στην θάλασσα της οποίας κολυμπούν τα παιδιά του Κατασκηνωτικού Κέντρου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην Ακολουθία του Αγιασμού των θερινών προγραμμάτων στο Κατασκηνωτικό Κέντρο παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες, Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας και κ. Ηλίας Κυρμανίδης, οι Δήμαρχοι Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων κ. Παναγιώτης Φώσκολος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, ο Αντιδήμαρχοι Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Λεωνίδας Πενταλιός, κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου και Ιωάννης Γλυκός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, ο Φρούραρχος Λαμίας – Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κρητσωτάκης, ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχος Χρήστος Πλουμάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του τόπου και πολλοί πιστοί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.