Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Πεντηκοστής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, από ιεροκήρυκες της Μητροπόλεως και εφημερίους των ενοριών της.

Ο κ. Συμεών ανέφερε ότι με τον Εσπερινό της Πεντηκοστής περατώνεται και για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος η εβδομαδιαία σειρά ομιλιών με τον τίτλο «Αύριο είναι Κυριακή», αλλά και γενικότερα ολοκληρώνονται οι κατά ενορία και κατά περιοχή εβδομαδιαίες κατηχητικές συνάξεις.

Ο κ. Συμεών ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την ενεργό του συμμετοχή στο ιεροκηρυκτικό έργο της Μητροπόλεως, ενώ αναφερόμενος στην εορτή της Πεντηκοστής τόνισε ότι «η Πεντηκοστή μας καλεί να σωπάσουν οι δικές μας γλώσσες, για να μιλήσουν οι πύρινες. Να παραμερίσουμε τις γλώσσες της οίησης, του εγωισμού και της έπαρσης και να αφήσουμε να μιλήσει μέσα μας και δι ημών το Άγιο Πνεύμα με τις δικές του πύρινες γλώσσες».

Επίσης, ο κ. Συμεών τόνισε ότι «η Πεντηκοστή μας δίνει την δυνατότητα να απελευθερωθούμε από την παραμορφωτική Βαβέλ της καθημερινότητας μας και να ζήσουμε την μεταμορφωτική χάρη της ζωής του Αγίου Πνεύματος».

Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του Λαού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τους κόπους της διακονίας του να ιερουργεί ακατάπαυστα και σε κάθε σπιθαμή της φθιωτικής γης τον Λόγο της αληθείας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος.

Τελος, ο κ. Συμεών τόνισε χαρακτηριστικά ότι τώρα ξεκινάει ένα «θερινό φεστιβάλ θείου κηρύγματος» με επίκεντρο το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος αλλά και τις Κατασκηνώσεις στην Φθιώτιδα των Ιεραποστολικών Αδελφοτήτων ΣΩΤΗΡ ΖΩΗ και ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.