Με την τέλεση του μυστηρίου του γάμου, στο χωριό Κομποτάδες του Δήμου Λαμιέων, ολοκλήρωσε τις αρχιερατικές του ιεροπραξίες για το 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου και μετά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Σ.Σ. Λιανοκλαδίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωριό Κομποτάδες του Δήμου Λαμιέων, για να ιερουργήσει με πατρική αγάπη και χαρά το γάμο δυο νέων παιδιών από την Λαμία, ευχόμενος στους νεονύμφους να έχουν την παρά Θεού ευλογία στην αγάπη τους και στο αγώνισμα του έγγαμου βίου, που είναι μια πρόκληση για υπέρβαση, ταπείνωση, αλληλοπεριχώρηση, αυτοθυσία..

Μάλιστα ο κ. Συμεών ανέφερε μετά το κήρυγμά του ότι: «Με γάμο στους Κομποτάδες αποχαιρετούμε το 2022, πολλούς γάμους ευχόμαστε για τα παιδιά μας το 2023. Να ευλογούμε την ζωή τους, τα σχέδια τους, τα όνειρα τους. Προσευχόμαστε για τους νέους μας, είμαστε κοντά τους, στηρίζουμε και ευλογούμε κάθε ωραίο και θεάρεστο ξεκίνημα στην ζωή τους. Το μυστήριο αυτό που τελέσαμε σήμερα με τόση κατάνυξη, προσευχή και ιερότητα ήταν ο ομορφότερος τρόπος για να κλείσουμε το 2022».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.