Με το μήνυμα της «κατήχησης όλων πάντα και παντού» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών έδωσε το στίγμα της κατηχητικής χρονιάς στην 1η Μετακατασκηνωτική Συνάντηση Στελεχών του Νεανικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ανακαινισμένο Κατασκηνωτικό της Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Η ημερίδα των στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ξεκίνησε νωρίς το πρωί με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του Κατασκηνωτικού Κέντρου από τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών και τους ιερείς μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Κέντρου και τους ιερείς, που υπηρετούν στο Γραφείο Νεότητος.

Στην συνέχεια ακολούθησε μία σημαντική οικολογική δράση, καθώς μία ομάδα από στελέχη μαζί με τον Σεβασμιώτατο και ιερείς πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας του Καινούργιου. “Στην παραλία και στην θάλασσα που μας φιλοξένησε το καλοκαίρι αντιπροσφέρουμε εν ευγνωμοσύνη προς τον Θεό την φροντίδα και την ευαισθησία μας” τόνισε ο κ. Συμεών προς τα παιδιά που συμμετείχαν στην δράση.

Ακολούθως ξεκίνησαν οι κυρίως εργασίες της ημερίδας με την Ακολουθία του Αγιασμού για το νέο κατηχητικό έτος και με χρήσιμες και σημαντικές εισηγήσεις.

Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε και η παρουσίαση του κατηχητικού βοηθήματος του Κέντρου Νεότητας, το οποίο επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτα Τσουκνίδα, ενώ η φιλόλογος και γλωσσολόγος κ. Σόλια Ειρήνη έκανε μία ειδική ανάλυση του τρόπου αξιοποίησης του βοηθήματος αυτού στην κατηχητική πράξη.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος, Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Βάγιας, αναφέρθηκε διεξοδικά στις ειδικές οδηγίες υλοποίησης των κατηχητικών προγραμμάτων μέσα στο πλαίσιο της πανδημίας και έδωσε ειδικές κατευθύνσεις και οδηγίες για πλήθος πρακτικών ζητημάτων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις αλλαγές, οι οποίες έχουν επέλθει μέσα στην κοινωνία αλλά και στην εκπαίδευση και στην ανάγκη προσαρμογής της κατηχητικής διακονίας στις νέες πραγματικότητες. «Το καθετί της ζωής είναι πρόκληση για κατήχηση» τόνισε με νόημα ο κ. Συμεών.

Ακολούθησαν αθλητικές δράσεις και πλούσια ψυχαγωγία, ενώ στο τέλος δόθηκαν δώρα και ευλογίες από τον κ. Συμεών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.