Κοντά στους κατοίκους του ακριτικού χωριού Ανάβρα Αλμυρού (Γούρα) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, το οποίο και αποτελεί το τελευταίο χωριό της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και τα ορεινά σύνορα με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Κάθε χρόνο το διήμερο 28 & 29 Μαΐου οι κάτοικοι του χωριού και της ευρύτερης περιοχής τιμούν τον Άγιο Σεραφείμ Επίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου και τον ευχαριστούν αναμιμνησκόμενοι το μεγάλο θαύμα, το οποίο επιτέλεσε ο Άγιος στο χωριό το έτος 1816, σώζοντας τους κατοίκους από την θανατηφόρο επιδημία της πανώλης

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως τελέσθηκε χθές το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο γραφικό Εξωκκλήσι του Αγίου Ενδόξου Ιερομάτυρος Σεραφείμ, χτισμένο πλάι στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στον οποίο χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Η φοβερά επιδημία της πανώλης, για ένα ολόκληρο χρόνο σκόρπισε τον θάνατο στην περιοχή και έτσι οι κάτοικοι με πολλή προσευχή αποφάσισαν και μετέφεραν από την Ιερά Μονή Κορώνης Καρδίτσης την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου.

Η παρουσία του Αγίου στο χωριό και η δυνατή προσευχή των ευσεβών κατοίκων, σήμανε και το τέλος της φοβεράς αυτής και θανατηφόρου επιδημίας.

Το χωριό Γούρα είναι πλούσιο σε ιστορικούς Ναούς, καθώς για πολλά χρόνια απετέλεσε έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θαυμακού και Γούρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει ο κουρασμένος άνθρωπος του σήμερα να αναπαύεται σωματικά, ψυχικά και πνευματικά, ανάπαυση την οποία βρίσκει κανείς σε τέτοια εξωκκλήσια και σε τέτοιες πνευματικές συνάξεις.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Τα θαύματα της αγάπης του Θεού δια μέσω των Αγίων μας είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε ότι η ζωή μας είναι γεμάτη θαύματα. Τι πιο μεγάλο θαύμα από το θαύμα αυτό της ζωής. Να αξιώνεται κανείς να γίνεται μητέρα και πατέρας, να μεγαλώνει παιδιά. Μέσα από την ένωση και την αγάπη των ανθρώπων να δημιουργείται μία ζωή. Θαύμα είναι η αγάπη. Το να αγαπάς και να σε αγαπούν. Θαύμα είναι ακόμη και ένα χαμόγελο που χαρίζουμε στον συνάνθρωπό μας και να μας χαρίζει και εκείνος το χαμόγελό του. Θαύμα δεν είναι και η μεταξύ μας αγάπη, η ενότητα και η συγχωρητικότητα;

Θα ήθελα ευρισκόμενος και φέτος κοντά σας, να ευχαριστήσω τον Άγιο Σεραφείμ που μας μάζεψε απόψε εδώ, διότι αν και πέρασαν αιώνες από το θαύμα που επιτέλεσε ο Άγιος, κάθε χρόνο όλοι εσείς έρχεστε εδώ για να ανάψετε το κεράκι της ψυχής σας στον Άγιο Σεραφείμ και να του πείτε ένα αιώνιο ευχαριστώ. Γι΄αυτό αδελφοί μου να βλέπουμε την ζωή θετικά, γιατί αυτό δημιουργεί ελπίδα και αισιοδοξία και αυτό ξεπερνά κάθε δυσκολία.

Με αυτές τις σκέψεις, δεχθείτε την αγάπη μου, τις ολοκάρδιες πατρικές μου ευχές και την βαθιά μου ικεσία προς τον Άγιο Σεραφείμ, να σας προστατεύει πάντοτε, να διαφυλάττει εσάς και τις οικογένειές σας, να ακούει τα αιτήματα των καρδιών σας και να είναι συνοδοιπόρος στα όνειρά σας, διότι ο άνθρωπος που δεν ονειρεύεται δεν μπορεί να καταλάβει την αγάπη του Θεού. Ο Θεός βρίσκεται στα όνειρά μας, στους στόχους μας, στα οράματά μας, παντού».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.