Από την πόλη της Σπερχειάδος ξεκίνησε ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην γέφυρα του Ινάχου κάτω από την Υπάτη, υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής από την Ιερά Μονή Αγάθωνος και το μετέφερε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Σπερχειάδος, τηρώντας και συμμετέχοντας στην ετήσια ιερά παράδοση της μεταφοράς του Ιερού Λειψάνου στην Σπερχειάδα προς ενίσχυση και ευλογία των πιστών.

Στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε δέηση και Ιερά Παράκληση και εκήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Αγία Παρασκευή αγκαλιάζει ολόκληρο το Νομό Φθιώτιδος απ’ άκρου εις άκρον και με αφορμή την υποδοχή της Αγίας στην Γέφυρα του Ινάχου ο κ. Συμεών ανέφερε, ότι «η Αγία Παρασκευή μας καλεί στην ζωή μας να απλώνουμε γέφυρες, γέφυρες επικοινωνίας, γέφυρες αγάπης».

«Ξεκινήσαμε τον εορτασμό της Αγίας και κάναμε δέηση πάνω σε μία γέφυρα και είναι αλήθεια ότι σήμερα δεν έχουμε ανάγκη από γέφυρες για να περνάμε πεζοί ή να περνούν αυτοκίνητα. Έχουμε ανάγκη από άλλου είδους γέφυρες, γέφυρες επικοινωνίας, συναντίληψης, γέφυρες συνάντησης. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε μία απλή γέφυρα ο ένας με τον άλλον. Όλη η Φθιώτιδα να είναι γεμάτη γέφυρες. Στις μεταξύ μας σχέσεις γι να γεφυρώνουμε τα χάσματα, τις οποιεσδήποτε αντιθέσεις στις σχέσεις μας οποιασδήποτε μορφής.

Εύχομαι από εδώ από την Σπερχειάδα, η Χάρη της Αγίας Παρασκευής να ξεχυθεί όχι μόνο στην Φθιώτιδα, αλλά σε ολόκληρη την πατρίδα μας και σε όλο τον κόσμο. Όλοι έχουμε ανάγκη την Χάρη των Αγίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Την παραμονή της Εορτής της Αγίας Παρασκευής, Κυριακή 25 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας, όπου θα ψαλεί και Αρχιερατικό μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο επί τη συμπληρώσει δύο ετών από την εκδημία του, ενώ τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό θα τελέσει ο κ. Συμεών στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Γουλέμι Λοκρίδος, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Αγίας. Ανήμερα της Εορτής, ο κ. Συμεών θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Δομοκό, όπου η Αγία είναι πολιούχος και προστάτης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.