Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία αφιερωμένη στις «διακόνισσες της αγάπης» του εθελοντικού έργου της Ι.Μ. Φθιώτιδος τέλεσε σήμερα Πέμπτη της διακαινησίμου 28 Απριλίου 2022 στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ιερό Επισκοπείο στη Λαμία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Στην Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έψαλλε χορός Πατέρων προεξάρχοντος του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου και λοιπών Πατέρων.

Στην πατρική του προσλαλιά ο κ. Συμεών, απηύθυνε σε όλους αναστάσιμες πατρικές ευχές, καθώς και τις εκ εγκάρδιες ευχαριστίες του προς όλες τις εθελόντριες κυρίες για την διακονία τους και την καθημερινή προσφορά τους στους πάσχοντες και αναγκεμένους αδελφούς μας.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Η σημερινή Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία που τελέσαμε εδώ στο δικό μας σπίτι, στο Ιερό Επισκοπείο, είναι μια ευλαβική προσευχή αφιερωμένη σε όλες εσάς τις αρχόντισσες, στην μάνα κάθε σπιτιού. Σε αυτήν που κοπιάζει, για να είναι όλα έτοιμα στο σπίτι της, στην οικογένειά της, αλλά και που είναι πρώτη στην Εκκλησία και στην διακονία των αναγκεμένων αδελφών μας. Αφιερώνουμε αυτή την Θεία Λειτουργία στις μητέρες μας, στις γιαγιάδες μας, στις διακόνισσες των πτωχών και σε όλες τις κυρίες που εργάζονται και διακονούν στα Ιδρύματά μας, που αυτές τις ημέρες, ακόμη και τη νύκτα του Πάσχα, δεν ήταν στο σπίτι τους, αλλά διακονούσαν τους γέροντες και τις γερόντισσες των Ιδρυμάτων μας.

Προσευχηθήκαμε για αυτά τα ευλογημένα χέρια, που κοπιάζουν και κοπίασαν για να δώσετε την παρηγοριά και την χαρά του Χριστού και να ετοιμασθούν τούτες τις ημέρες, χιλιάδες δέματα, εκατοντάδες λαμπάδες και δώρα, τα οποία έδωσαν χαρά στους αδελφούς μας.

Με την διακονία σας και την προσφορά σας ευαγγελίζεσθε την Ανάσταση. Ο Ευαγγελισμός της Ανάστασης γίνεται πρώτιστα με τα έργα της αγάπης. Η Ανάσταση αποδεικνύεται καθημερινά όχι μόνο λόγω, αλλά έργω και τα έργα σας ανακουφίζουν, ανασταίνουν τον πτωχό, τον θλιμμένο, τον άρρωστο και κουρασμένο αδελφό μας.

Δεχθείτε την ευγνωμοσύνη μου και την αγάπη μου πρώτιστα την δική μου, σαν παιδί σας και σαν αδελφό σας».

Ο Σεβασμιώτατος διένειμε το ευλογημένο κόκκινο αυγό και την πατρική του ευχή σε όλους, ενώ στην Αίθουσα του Θρόνου του Ιερού Επισκοπείου παρέθεσε εόρτιο κέρασμα σε όλους κατά την διάρκεια του οποίου είχε μία ευχάριστη πνευματική επικοινωνία με τις εθελόντριες κυρίες.

Στην Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών εκκλησιάστηκε και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαμιέων κ. Δημήτριος Κυρίτσης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.