Την ημέρα τιμής και μνήμης των Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, Αγίων Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, για να ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτα των 18 εκπαιδευτικών δομών και δράσεων παιδείας και πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην αίθουσα υποδοχής της Πτέρυγας «Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου Πρωτοπαπά», στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η Γραμματέας του Ιδιαιτέρου Γραφείου και Δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) κ. Σοφία Λίτσα – Παναγιώτου, ενώ παραβρέθηκαν οι αρχές του τόπου, τα στελέχη των δομών και γονείς.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκαν στον χαιρετισμό τους για το έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη στην παιδεία και στον πολιτισμό, τόσο ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος κ. Γεώργιος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μεταξύ των άλλων σημείωσε ότι «η εικόνα που βλέπετε σήμερα είναι μία καθημερινή εικόνα αυτού του Κέντρου. Κάθε μέρα σφύζει από παιδιά, από παιδικές φωνές, παιδικές καρδιές, παιδικά μάτια, παιδικά βλέμματα, παιδικά όνειρα και ακριβώς εμείς οι μεγάλοι οφείλουμε να υπάρχουμε και να διακονούμε προκειμένου αυτά τα όνειρα, αυτά τα βλέμματα, αυτές οι καρδιές και αυτές οι ψυχές να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες στη ζωή», ενώ ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους αυτούς τους επωνύμους και ανωνύμους επαγγελματίες, καταστηματάρχες και απλούς πολίτες που στηρίζουν με την αγάπη τους και με κάθε είδους προσφορά τις εκπαιδευτικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως, προσφέροντας απλόχερα αγάπη και χαρά στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Μετά την διανομή της βασιλόπιτας ακολούθησε κλήρωση με πολλά δώρα και εκπλήξεις για τα παιδιά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.