Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου (27/2) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, με την ευκαιρία της λήξης της οικειοθελούς καραντίνας, λόγω της επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα και συγκεκριμένα με τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, αλλά κυρίως με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εμβολιασμών των τροφίμων και του προσωπικού των Γηροκομείων της Μητρόπολης.

Συγχρόνως επιχείρησε έναν σύντομο απολογισμό δέκα (10) σημείων, για την γενική και ειδική διαχείριση που έγινε σε αυτόν τον ένα χρόνο που η πανδημία σκιάζει ολόκληρη την ανθρωπότητα, με τη Μητρόπολη Φθιώτιδας να παρουσιάζει μια υποδειγματική εικόνα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σεβασμιώτατος δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αν και είχε πολλές ευκαιρίες και εξήγησε ο ίδιος τη συγκεκριμένη στάση του, υπογραμμίζοντας ότι είναι νεότερος ηλικιακά, ότι δεν πάσχει από σημειώνοντας με νόημα ότι «θα το θεωρούσε έναν λόγο για να μην μπορεί να κοιτάει τους ανθρώπους στα μάτια»

Πρέπει να τονισθεί ότι από την αρχή της πανδημίας έως τώρα στη Μητρόπολη Φθιώτιδος δεν έχει διαγνωσθεί θετικός στον ιό και δεν έχει νοσηλευθεί κανένας εν ενεργεία κληρικός, κανένας υπάλληλος των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ν.Π.Ι.Δ. της Μητροπόλεως, κανένας εργαζόμενος και κανένας ωφελούμενος στις κοινωνικοπρονοιακές δομές της Μητροπόλεως.

Για την πραγματοποίηση της συνέντευξης πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τη διεξαγωγή ακόμη και rapid test στους εκπροσώπους όλων των ΜΜΕ, δημοσιογράφους και τεχνικούς, καθώς και τους εκπροσώπους της Μητρόπολης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.