Ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης κληροδότησε στον Ελληνισμό και στην Οικουμένη ευρύτερα μια ανεκτίμητη καλλιτεχνική, αλλά και πνευματική παρακαταθήκη, σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, δηλώνοντας βέβαιος πως οι απανταχού Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών της Αυστραλίας, δε θα αφήσουν αυτήν την παρακαταθήκη αναξιοποίητη.

Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος κάνει μνεία στο εμβληματικό μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, στους αγώνες του για τα δημοκρατικά και πατριωτικά ιδεώδη, στη διαρκή υπεράσπιση της «μεγάλης ουτοπίας της ζωής» του, που ήταν η ενότητα του ελληνικού Έθνους, καθώς επίσης στη βαθιά αφοσίωσή του στην Ορθόδοξη πίστη και στην υποστήριξή του προς τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως «σύμβολα της Ελληνικής Ορθοδοξίας».

Ακολουθεί ολόκληρο το Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας:

Με τις μελωδίες του άγγιξε τις ψυχές όλων των Ελλήνων και όλων των ανθρώπων ανά το παγκόσμιο. Με τους αγώνες του για τα δημοκρατικά και πατριωτικά ιδεώδη, ενέπνευσε και έγινε διαχρονικό πρότυπο για τους νέους, πολλών γενεών. Με θάρρος και ανιδιοτέλεια, υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τη «μεγάλη ουτοπία της ζωής» του, την ενότητα του ελληνικού Έθνους.

Και με βαθιά αφοσίωση στην Ορθόδοξη πίστη, μια «κορυφαία μορφή και λειτουργία της εθνικής μας συνείδησης», υπερασπίστηκε τα δίκαια του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που αποτελούν «τα σύμβολα της Ελληνικής Ορθοδοξίας».

Ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης, ο «παγκόσμιος» Μίκης όπως τον έχουν χαρακτηρίσει πολλοί ή ο «Ουρανο-Μίκης» όπως τον είχε εύστοχα αποκαλέσει ο αοίδιμος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίος, έφυγε σήμερα από την επίγεια ζωή για την επουράνια βασιλεία του Θεού, κληροδοτώντας στον Ελληνισμό και στην Οικουμένη ευρύτερα μια ανεκτίμητη καλλιτεχνική, αλλά και πνευματική παρακαταθήκη.

Είμαι βέβαιος ότι η παρακαταθήκη αυτή δε θα μείνει αναξιοποίητη.

Οι απανταχού Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών μας στην Αυστραλία που με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη έχουν αγκαλιάσει τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και το έργο του, θα συνεχίσουν να εμπνέονται, να καθοδηγούνται και να εμψυχώνονται από τους λόγους και από το παράδειγμά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης που σε λίγο θα τον σκεπάσει.

Αιωνία αυτού η μνήμη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.