ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ

Συλλυπητήρια Επιστολή για την τραγωδία που σημειώθηκε στην πόλη Τσέτνιε στο Μαυροβούνιο απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο.
“Με λύπη έμαθα για τη φοβερή τραγωδία που συνέβη στο Τσέτνιε και οδήγησε στο θάνατο πολλών ανθρώπων. Στέλνω σε εσάς και σε ολόκληρο το θεόφιλο ποίμνιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε σχέση με τη δοκιμασία που σας συνέβη. Προσεύχομαι για την ανάπαυση των νεκρών και την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Είθε ο Πατέρας του ελέους και ο Θεός κάθε παρηγοριάς (Β’ Κορ. 1:3) να είναι μαζί με όσους έχασαν τους αγαπημένους τους, να ενισχύσει τους με δύναμη και να χαρίσει ειρήνη στον λαό του Μαυροβουνίου”, αναφέρει.

Τη Παρασκευή το απόγευμα άνδρας άνοιξε πυρ στην πόλη Τσέτνιε κατά συμπολιτών του αφαιρώντας τη ζωή από 11 ανθρώπους, μεταξύ αυτών δύο παιδιά, στέλνοντας στο νοσοκομείο άλλους έξι με βαριά τραύματα.

Ο 34χρονος δράστης, σκότωσε αρχικά δύο μικρά παιδιά και τη μητέρα της οικογένειας που νοίκιαζε το σπίτι του, καθώς δεν είχε εισπράξει το ενοίκιο! Μετά τις δολοφονίες στο σπίτι του, ο ένοπλος μπήκε στους γείτονες και σκότωσε τρεις ανθρώπους ενώ κατόπιν βγήκε στο δρόμο και πυροβολούσε αδιακρίτως όποιον έβλεπε μπροστά του, πριν πέσει νεκρός από πυρά άλλου πολίτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.