Όπως μας ενημερώνει ο Ιερός Ναός

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή των Διρφύων και της Ερέτριας εορτάστικε η Αγία Σύλληψη της Αγίας Άννης στο Ιστορικό Παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγ.Τριάδος Δ.Δ. Πούρνου του Δήμου Διρφύων στην Θέση Γέροντα του Δήμου Ερετρίας.

Προσκεκλημένος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού ήταν ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ.Ιωάννου Θεολόγου Δ.Δ Θεολόγου Διρφύων Αιδ.Πρεσβ.π.Γεράσιμος Βασιλόπουλος ο οποίος προεξήρχε της Θ.Λειτουργίας, απευθυνόμενος στους πιστούς κηρύσσοντας τον θείο λόγο μίλησε για τον Θαυμαστό τρόπο που συλλαμβάνεται η Παναγία στα σπλάχνα της μητέρας της,της Άννας.

Τέλος ο Εφημέριος της Αγ.Τριάδος Δ.Δ Πούρνου Διρφύων και υπεύθυνος του παρεκκλήσιου της Αγίας Άννης Γέροντας Αιδ.Πρεσβ.π.Βασίλειος Μπιζμπιρούλας ευχήθηκε στους παρευρισκομένους καλά Χριστούγεννα με υγεία σωματική και πνευματική.
Κείμενο- φώτο: Β.Τσάκος

Σύλληψης της Αγίας Άννης στο Δ.Δ Πούρνου Διρφύων Σύλληψης της Αγίας Άννης στο Δ.Δ Πούρνου Διρφύων Σύλληψης της Αγίας Άννης στο Δ.Δ Πούρνου Διρφύων Σύλληψης της Αγίας Άννης στο Δ.Δ Πούρνου Διρφύων Σύλληψης της Αγίας Άννης στο Δ.Δ Πούρνου Διρφύων Σύλληψης της Αγίας Άννης στο Δ.Δ Πούρνου Διρφύων

Σύλληψη της Αγίας Άννης

Για τη μητέρα της Θεοτόκου Άννα, δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό τα Ευαγγέλια, ούτε τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Σύμφωνα όμως με την παράδοση της Εκκλησίας, ο Ιερέας Ματθάν, κάτοικος της Βηθλεέμ, απέκτησε τρεις θυγατέρες: τη Μαρία, τη Σοβή και την Άννα.

Η Μαρία, αφού παντρεύτηκε στη Βηθλεέμ, γέννησε εκεί την Ελισάβετ, τη μητέρα του Ιωάννη του Βαπτιστή.

Η Άννα παντρεύτηκε τον Ιωακείμ από τη Γαλιλαίο. Μετά από πολλά χρόνια ατεκνίας, απέκτησε κόρη, την Παρθένο Μαρία.

Η παράδοση αναφέρει ότι οι γονείς της την αφιέρωσαν στην υπηρεσία του Ναού της Ιερουσαλήμ, σε ηλικία τριών ετών. Αυτοί δε μετά από λίγα χρόνια πέθαναν.

Την Αγία Άννα τιμούσαν από τα αρχαία χρόνια. Το συμπεραίνουμε αυτό από διάφορους Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά και από αρχαίους εκκλησιαστικούς ύμνους, που υπάρχουν προς τιμήν της μητέρας της Θεοτόκου. Επίσης, το έτος 550 μ.Χ., ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός, αφιέρωσε ναό στην Κωνσταντινούπολη προς τιμήν της Αγίας Άννας.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.