ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ: Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου π. Αθανάσιος Μισσός για το συλλαλητήριο ενάντια στα θρησκευτικά

Συλλαλητήριο Θρησκευτικά: Κείμενο φωτιά από τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Μισσό.

« Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα επ’ αγαθά φέρει » (Σωκράτης)

Είναι παρήγορο στις μέρες μας να βλέπουμε τους Έλληνες να εξεγείρονται όταν απειλείται η υπόσταση και η ιδιοσυγκρασία τους. Κι αυτό γιατί τόσο καιρό ακούμε ότι οι Έλληνες πλαδάρεψαν, έχουν γίνει επαναστάτες του καναπέ, ή κατήντησαν ράθυμοι και ωχαδελφιστές.

Λησμονούν όμως ότι οι Έλληνες όσο και αν επαναπαύονται, δεν παύουν ενδόμυχα να είναι ένας αλέγκρος και συνάμα υπερήφανος λαός που πάντα βρίσκει τρόπο να αποτινάσσει κάθε μορφή δουλείας και χειραγώγησης.

Μια ατμίδα είναι ικανή να ωθήσει τον λαό αυτό, να τον εμψυχώσει και να τον συσπειρώσει ώστε να προβεί στο αυτονόητο :

Να διεκδικήσει τα δίκαια, την αυτοδιάθεση του και να διαφυλάξει ακεραία την Ιερά Παράδοση των προγόνων του.

Έτσι μετά το σποραδικό σάλο που παρατηρήσαμε στις αρχές της χρονιάς για τα εγχειρίδια του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό, βλέπουμε μετά χαράς και ανείπωτης συγκίνησης, οι αρχικές φωνές να τρανώνονται, να οργανώνονται και να δονούν σύγκορμο το Πανελλήνιο.

Η Κυριακή 4 Μαρτίου θα δείξει περίτρανα το μέγεθος της διαμαρτυρίας, το οποίο σκοπίμως θα αποκρύψουν τα στρατευμένα Μ.Μ.Ε. τα οποία αρκούνται στην Novartis για αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που μαστίζουν τον κάθε Έλληνα, αλλά και για τους εκατοντάδες νόμους – παρανόμους που περνάνε στην Βουλή κρυφίως για την εξόντωση μας.

Χιλιάδες γονείς με μαθητές επέστρεψαν τα βιβλία τους πίσω στο Υπουργείο, αλλά και πάλι οι αρμόδιοι εποφθαλμιούν στρουθοκαμηλίζοντας.

Δεν υπολόγισαν όμως σωστά, ούτε σφιγμομέτρησαν το φιλότιμο της Ελληνικής φυλής.

Θεωρούν ότι συν καιρώ οι Έλληνες γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα συνηθίσουν στην ιδέα και θα ενδώσουν στην διδασκαλία των «Νέων Θρησκευτικών» που οραματίστηκαν οι σοφές κεφαλές του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Πόσο δίκιο έχει ο σύγχρονος Απολογητής Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης όταν αναφερόμενος στο Υπουργείο το λοιδορούσε ως «Υπουργείο Απαιδείας και Αθεϊας» !

Μπήκα λοιπόν στον πειρασμό να διαπιστώσω ιδίοις όμμασιν τις φαυλότητες και τις κακοδοξίες των σχετικών βιβλίων δανειζόμενος τα από τα παιδιά της Εκκλησίας και του Ιερού όπου διακονούν.

Το συμπέρασμα περιδιαβάζοντας τα ήταν πως πρόκειται περί αγάρμπων κεφαλαίων και ενοτήτων τα οποία αποστρέφουν από την μελέτη τους και τον ποιο επιμελή μαθητή.

Παντού λαϊκισμός, απλούστευση και σκοτεινή μεθόδευση για την Πανθρησκεία και το άθεο δόγμα του Οικουμενισμού.

Τα μηνύματα τους μάλιστα είναι τόσο υποσυνείδητα, ικανά να θολώσουν συνειδήσεις τρέποντας τες σε άθρησκες.
Η Ορθοδοξία και η αλήθεια των Αγίων Πατέρων φαντάζει ως μουσειακό κειμήλιο και όχι ως ζώσα Παράδοση και χριστιανικό βίωμα.

Οι Καινοδιαθηκικές αφηγήσεις είναι τόσο χλιαρές που δίνουν την εικόνα ανώφελου διηγήματος. Παντού συγκρητισμός και ύπουλη καθοδήγηση ώστε η Νέα γενιά να απωλέσει την εκκλησιαστική της υπόσταση.

Στο σημείο αυτό βλέπουμε την Παναγία ως όπως μη όφειλε, τους Αγίους ως απλούς μαχητές, αλλά και τον Χριστό ως έναν ενάρετο άνθρωπο.

Υπάρχει βεβαίως και ο κίνδυνος, οι παλαιότερες γενιές μαθητών να βρουν τα βιβλία της τότε εποχής τους παρωχημένα και αναχρονιστικά και τα μοντέρνα ως πιασάρικα.

Το θέμα όμως είναι ότι στο πνεύμα της ισονομίας καλούμαστε να μπολιάσουμε τις ψυχές των παιδιών μας με τις φαυλότητες των άλλων θρησκειών. Η Ελληνόψυχη και η Χριστιανορθόδοξη εκπαίδευση τόσων αιώνων κατήντησε να θεωρείται ξεπερασμένη.

Η αποτίναξη αυτή όμως γίνεται τόσο ύπουλα που δυστυχώς βρεθήκαμε προ εκπλήξεων, αφού σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να παραδεχθώ ότι ευρισκόμεθα προ τετελεσμένων γεγονότων.

Προετοιμάζεται λοιπόν στα κέντρα εξουσίας μια γενιά Νεοελλήνων η οποία θα ‘χουν δίκιο οι ανθελληνικές φωνές να χαρακτηρίζουν ως «γραικυλίζουσα».

Τέτοιοι πολίτες συμφέρουν την εξουσία άχρωμοι, άθρησκοι αποστασιοποιημένοι από την ιστορία τους.

Έτσι τα κελεύσματα των καιρών και της Νέας Τάξης δεν θα βρίσκουν πρόσκομμα.

Προτρέπω όλους τους Ελληνόψυχους πολίτες της χώρας να αντιδράσουν.

Είναι τραγικό το γεγονός η νεολαία μας να μαστίζεται συνειδησιακά από εωσφορικές επιταγές.

Ελλογιμώτατοι εκπαιδευτικοί πάσης βαθμίδος αφυπνιστείτε και να συμμετέχετε στο Συλλαλητήριο της 4ης Μαρτίου 2018 στα Προπύλαια 1 το μεσημέρι !

Αγιώτατοι πατέρες αντιδράστε, συμμετέχετε και εσείς στο συλλαλητήριο της 4ης Μαρτίου 2018 και οργανώστε τα κατηχητικά σχολεία αρτίως, ώστε να αγγίξουν την ψυχή των παιδιών μας και κηρύττετε στους Ναούς και για τα τεκταινόμενα.

Δράξατε παιδείας μήποτε οργισθή Κύριος.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου τιμούμε τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά για τους ορθόδοξους αγώνες του.

Η χάρις του είη μεθ’ ημών !

Με αγωνιστικό πνεύμα και ζέουσα αγάπη
Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

Υ.Σ. Αν υπήρχε πτήση μετά την Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία, μεταξύ 11:30 με 12:30 από Ρόδο Αθήνα θα ερχόμουν να πρωτοστατήσω ως μάχιμος αγωνιστής παρά την τραυματισμένη υγεία μου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.