ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στο χτεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αλλά και στα όσα θα ακολουθήσουν στη Βουλή αναφέρεται ο σημερινός βελγικός Τύπος. Η εφημερίδα De Standaard σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της αλλαγής ονομασίας σε "Βόρεια Μακεδονία"" τονίζει ότι στο χτεσινό συλλαλητήριο έδωσαν το παρών χιλιάδες κόσμου που ζητούν να γίνει δημοψήφισμα ώστε να εκφράσει τη βούλησή του για το επίμαχο θέμα ο ελληνικός λαός. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στη χρήση δακρυγόνων από την ελληνική αστυνομία προκειμένου να παρεμποδιστεί η είσοδος ομάδων διαδηλωτών στους χώρους του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σσημειώνεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών που βάζει τέλος σε μια μακρόχρονη διένεξη μεταξύ των δύο χωρών, έχει ήδη υποβληθεί στην ελληνική Βουλή, η οποία θα κληθεί να δώσει την συγκατάθεσή της αυτή την εβδομάδα.

Τελος, τόσο η εφημερίδα “Libre Belgique” όσο και η “SoIr” κάνουν λόγο για βίαια επεισόδια “που στιγμάτισαν τη διαδήλωση των πολέμιων της συμφωνίας για τη νέα ονομασία της Μακεδονίας.

The New York Times για συλλαλητήριο για Μακεδονία

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στην Αθήνα, λίγες μέρες πριν την επικύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο της συμφωνίας για τη μετονομασία της ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης.

Ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συγκέντρωση αυτή είναι «μία διαδήλωση για τη δημοκρατία, για την Ελλάδα, για αυτό που όλοι γνωρίσουμε ότι είναι σωστό».

Ωστόσο γύρω στις 3 μ.μ. αναφέρεται από πολίτες ότι ξέσπασαν συγκρούσεις και από βίντεο που προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον ορισμένων διαδηλωτών. Οι αστυνομικές αρχές δηλώνουν ότι έχουν τραυματιστεί 10 στελέχη τους.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.