Συλλαλητήριο Αθήνα 4 Φεβρουαρίου

Άνευ προηγουμένου η δυναμική για τη συμμετοχή των Ελλήνων στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου κατά της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια. Χιλιάδες πολίτες έρχονται σε επαφή με Μητροπόλεις οι οποίες οργανώνουν τη μετάβαση των πολιτών από κάθε περιοχή της Ελλάδος στην Αθήνα την Κυριακή.

Άνθρωποι που έχουν αναλάβει την οργάνωση του συλλαλητηρίου κάνουν λόγο ακόμα και για προσέλευση που θα αγγίζει το ένα εκατομμύριο Έλληνες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η ενιαία στάση της Εκκλησίας αλλά και το ηχηρό μήνυμα στήριξης από Αρχιεπίσκοπο και πλειάδα Μητροπολιτών στο ζήτημα του συλλαλητηρίου αναμένεται να δημιουργήσουν ένα άνευ προηγουμένου ΄΄κύμα΄΄ έκφρασης της λαϊκής βούλησης.

Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε το έναυσμα.

Με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Αθήνα, συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι η Εκκλησία θα συμμετάσχει σε αυτό.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αρχιεπισκοπή μετά το πέρας της συνάντησης, τονίζεται πως ο κ.κ. Ιερώνυμος είπε στους διοργανωτές πως «κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας» είναι επαινετή αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής, πηγαία και πάντα «στο πνεύμα μιας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης».

Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε δε, τη θέση της Εκκλησίας για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Η στάση της κυβέρνησης

Είναι πλέον βέβαιο ότι η κυβέρνηση, εφόσον τα σενάρια προσέλευσης στο συλλαλητήριο επαληθευθούν, στερείται οποιασδήποτε νομιμοποίησης στο να προχωρήσει στην παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία.

Ήδη σε αρκετά κοινοβουλευτικά ΄΄πηγαδάκια΄΄ δεν κρύβεται η ανησυχία για την επόμενη ημέρα του συλλαλητηρίου μιας και η 4η Φλεβάρη θα αποτελέσει δρομοδείχτη πολιτικών εξελίξεων.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.