Ο πάτερ Χριστοδούλος, ο πατέρας του αδικοχαμένου Κύπρου Παπαϊωάννου από το Αυγόρου, που έχασε τη ζωή του στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μιλάει το «Χαμογέλα και Πάλι» για το πώς αντιμετωπίζει τον χαμό του γιού του.

Μεγαλείο ψυχής δείχνει ο πάτερ Χριστοδούλος, που θρηνεί για την απώλεια του παιδιού του, του 23χρονου Κυπριανού, που άφησε την τελευταία του πνοή στα Τέμπη.

«Είναι δύσκολο για έναν γονιό να χάνει το παιδάκι του που το μεγάλωσε ώρα με την ώρα μέρα με την μέρα. Ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής μου, γιατί έχω έξι παιδιά, ήταν να χάσω παιδί. Κι όμως τώρα το βιώνω. Κακία δεν μπορώ να ακούω αυτό το κυνηγητό που γίνεται. Είμαστε όλοι άνθρωποι, όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη. Ας τους συγχωρήσουμε. Εγώ εκείνο βρήκα μέσα μου στήριγμα. Ότι βοηθάω και τον εαυτό μου και την ψυχή του Κυπριανού. Δεν μπορεί να σε παρηγορήσει άνθρωπος, ούτε τα φάρμακα, ούτε οι ψυχολόγοι, ούτε τα λόγια των ανθρώπων», είπε αρχικά.

«Θα συγχωρώ τους αιτίους για να παρηγορηθεί η ψυχή μου και η ψυχή αυτού που έχει φύγει. Όταν εκνευρίστηκα κάποια στιγμή για τα λάθη, ένιωσα μέσα μου ότι προδίδω τον Κυπριανό. Γιατί εάν εγώ τώρα είχα κάτι με τον γιο μου και έφυγε ‘έτσι ξαφνικά, δεν θα μπορούσα να ησυχάσω. Καλή Ανάσταση. Αυτό θα του έλεγα,. Αυτός ήταν πολύ ακριβής στη συνείδησή του. Δεν άφηνε στη συνείδησή του κρατούμενα ο Κυπριανός. Από μωρό ήταν έτσι. Ήταν πολύ καλό παιδί», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του 23χρονου Κύπρου, καθώς και η σορός της 24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου, η οποία επίσης βρίσκεται στη λίστα των θυμάτων της μοιραίας σύγκρουσης, αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο το απόγευμα. Η πτήση αναχωρεί από Θεσσαλονίκη στις 15:30 και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο Λαρνακας στις 17:20.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου, εκεί θα βρίσκεται και ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος. Στο αεροδρόμιο θα μεταβεί επίσης και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.