Παρέμβαση στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE από τον Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Φλεβάρη, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Ζώνης Βλαμαρής Σάμου

Για σχετικό δημοσίευμα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE σχετικά με την Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου τοποθετήθηκε ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Ζώνης Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος και ανέφερε τα παρακάτω:

΄΄Στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας μέχρι τον Οκτώβριο υπήρχε άνθρωπος ο οποίος έμενε στο Μοναστήρι από αρχές Ιουνίου. Οι πατέρες έφυγαν στις 20 του Μάη. Υπήρχε λειτουργική ζωή μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη, κάθε Κυριακή ενώ τον Οκτώβριο είχαμε τα Σάββατα.

Από αρχές Νοεμβρίου έκλεισε λόγω του Χειμώνα αλλά κάθε μήνα τελείται Ιερά Αγρυπνία.

Έζησα έξι χρόνια στο Μοναστήρι, το πονάω, τα έχω αναλάβει μόνος μου εγώ και τα δύο μοναστήρια, της Αγίας Ζώνης και της Μεγάλης Παναγίας και καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα λειτουργούμε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ Ευσέβιος παλεύει καθημερινά με όλες του τις δυνάμεις και προσεύχεται για να βρεθεί σύντομα λύση.

Ο Σεβασμιώτατος είναι ο αναβαθμιστής του Μοναχισμού στη Σάμο, από το 2002 επανδρώθηκαν όλα τα μοναστήρια, πριν λειτουργούσαν μονάχα 3.

Το Μοναστήρι της Αγίας Ζώνης ανακαινίσθηκε εξολοκλήρου, στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στεγάζονται 11 Μοναχές.

Στις ανακαινίσεις συνέβαλαν με τους κόπους τους οι πατέρες ενώ συνέδραμαν και οι εφημέριοι της περιοχής.΄΄

 

 

 

 

 

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΓΙΑΝΝΗΣ+ΡΙΤΣΑ

Αλήθεια είναι ότι μετά από τους καλογέρους που εγκατέλειψαν το μοναστήρι της Μ. Παναγιάς και το νησί μας, παρότι είχαν πάρα πολύ ωφεληθεί και τους στήριξε ο κόσμος , ο μόνος που έμεινε είναι ο πατέρας Αμφιλόχιος και ας είναι μικρός και χωρίς πολλές εμπειρίες δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα μοναστήρια μας . Τον ξέρουμε από τις κατασκηνώσεις πάμε στο μοναστήρι όπως μας είπε και την πρωτοχρονιά που έκοψε την πίτα τώρα δουλεύει και στα γραφεία της μητρόπολης και προσφέρει πάρα πολλά, μας είπε ότι έχει φτιάξει σχολές για τους γονείς . Πολύ καλό παιδί , να βρεθούν και άλλοι σαν κι αυτόν το έχουμε ανάγκη ….