Ως βαπτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος, ως γονέας βαπτισμένων Χριστιανών Ορθοδόξων τέκνων και ως φορολογούμενος Έλληνας πολίτης διαμαρτύρομαι γιατί καταπατώνται τα νόμιμα δικαιώματα μου. Συγκεκριμένα:

1.Βάσει του Ελληνικού Συντάγματος (άρθρο 16 παρ.2),της Ευρωπαïκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου (Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο, άρθρο 2), την απόφαση του Ευρωπαïκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (20/7/2007, υπόθεση Folgero κατά Νορβηγίας)και τον νόμο 1566/1985, στα δημόσια σχολεία η ύλη του μαθήματος των Θρησκευτικών δεν επιτρέπεται να είναι πολυθρησκευτική, αλλά πρέπει να είναι σύμφωνη με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις των γονέων.

2. Υφίσταμαι άνιση μεταχείριση απέναντι στους Έλληνες Πολίτες άλλων δογμάτων και θρησκειών που έχουν την ευχέρεια βάσει του άρθ. 68 του Ν. 4235/2014 και του άρθ. 55 Ν. 4386/2016 να επιλέγουν τα διδακτικά τους εγχειρίδια για την κατηχητική-ομολογιακή διδασκαλία της Θρησκείας τους.

Θεωρώ ότι η αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών μόνο για τους ορθοδόξους μαθητές έγινε εξ΄αιτίας λανθασμένων κινήσεων της Διοικούσης Εκκλησίας απέναντι στους εκάστοτε άρχοντες της Ελληνικής Πολιτείας.
Διαμαρτύρομαι, ζητώντας από τους ποιμενάρχες μας να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να απαιτήσουν από την Πολιτεία την διδασκαλία ομολογιακού-κατηχητικού μαθήματος Θρησκευτικών στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον νόμο δικαιούμαι να διδάσκονται τα παιδιά μου στο σχολείο την Ορθόδοξη πίστη μου. Γι’ αυτό απαιτώ σχολικά εγχειρίδια αμιγώς Ορθόδοξα, ομολογιακά, κατηχητικά και σύμφωνα με το δόγμα της Αγίας Εκκλησίας μας όπως αυτό εκφράστηκε μέσα από τις Οικουμενικές Συνόδους και τους Αγίους Πατέρες. Δεν ανέχομαι τα σχολικά βιβλίανα διδάσκουν στα παιδιά μου αιρετικές θεωρίες και αιρετική εκκλησιολογία.

Έχω ήδη επιστρέψει στο υπουργείο Παιδείας ως απαράδεκτα τα νέα εγχειρίδια των παιδιών μου. Όμως, επειδή η Διοικούσα Εκκλησία δεν έχει πάρει σαφή θέση, ο υπουργός παιδείας θεωρεί ότι κι εμείς συναινούμε στην αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος. ‘Ετσι, οι ορθόδοξοι γονείς που διαμαρτυρόμαστε στοχοποιηθήκαμε και χαρακτηρισθήκαμε ως “ολιγάριθμοι ,γραφικοί και φανατικοί”.

Γίναμε αποδέκτες γελοιοποίησης και ειρωνίας από τον κάθε εγκάθετο του συστήματος μέσα στα σχολεία επειδή θεωρούν ότι η Εκκλησία μας έχει εγκρίνει τον θρησκειολογικό χαρακτήρα του μαθήματος. Υποχρεώνουν τα παιδιά μας να διδάσκονται το νέο μάθημα έστω και χωρίς τα βιβλία.

Ενημερωθήκαμε από τον διευθυντή της σχολικής μας μονάδας ότι δεν δικαιούμαστε απαλλαγή από το μάθημα θρησκειολογίας επειδή είμαστε ορθόδοξοι και είναι υποχρεωτικό. (Δηλαδή θα έπρεπε να αρνηθούμε την ορθοδοξία μας και να δηλώσουμε άθεοι ή Χιλιαστές για να απαλλάξουμε τα παιδιά μας από το θρησκειολογικό μάθημα!!!).

Ζητώ από την Διοικούσα Εκκλησία να υποστηρίξει σθεναρά το δίκαιο όλων ημών των Ορθοδόξων Ελλήνων γονέων και παιδιών που υφιστάμεθα αυτόν τον πρωτοφανή διωγμό λόγω της πίστης μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.