Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός σε ένα κείμενο -φωτιά-: ΄΄Ας μοιραστώ μαζί σας αυτά που ειλικρινά αισθάνομαι. Σήμερα, εορτάζει η μητέρα μου την υπέρ αγαπώ, είναι ο θησαυρός μου στην γη. Δεν μάχομαι ούτε με ενδιαφέρει να αποκτήσω χρήματα, δόξα κ.α., κενά κάθε ουσίας για την ψυχή μου και πριν και τώρα και πάντα....

Η μητέρα μου είναι πατέρας και μητέρα, το στήριγμα μου που με καταλαβαίνει, που με νιώθει, που με πονά, που γνωρίζει την αλήθεια και τα πάντα για μένα. Υπήρξα αφελής και συνεχίζω χωρίς να το καταλαβαίνω και κοινός την έχω πατήσει δεκάδες φορές από δόλιους ανθρώπους δεν εξαιρώ τους ρασοφόρους και δεν μίλαγα για να αγιάσω……και τα υπέμεινα όλα μα όλα.

Αδικήθηκα και αδικούμε, υπέφερα και υποφέρω, πονούσα και πονώ, δεν κάμφθηκα όμως γιατί είχα πίστη και την μητέρα μου. Ας χαίρονται τα υλικά, την απανθρωπιά, τις δόξες και τις ατιμίες τους και ας μην έχουν αυταπάτες για το τι γράφω. Αποδέκτες είναι και λαϊκοί και ρασοφόροι και αναπαυμένοι !!!! ???? Σίγουρα όχι !

Ο Θεός θα κρίνει στο τέλος. Ότι έχω και έρχεται στα χέρια μου τα δίνω και ποτέ δεν θα βρει τίποτα κανείς, ούτε σπίτια έχω, ούτε αυτοκίνητα, ούτε τίποτα, τα άμφια μου και τους Σταυρούς μου…… Μοιράζω αγάπη Χριστού ανυπόκριτη και ανιδιοτελή. Δεν περιμένω από κανέναν απολύτως τίποτα, όμως έχω ανάγκη και το μυρμήγκι.

Παρακαλώ τον Θεώ να έχει την μητέρα μου καλά, που αντιμετωπίζει τον δικό της γολγοθά. Ποια η Αναστασία ! Που δεν άφηνε Λειτουργία και κάθε ακολουθία από το ποιο ερημικό ξωμονάστηρο μέχρι και τα μνημόσυνα του καθένα και με την ταπεινή παρουσία της έδινε κουράγιο στον καθένα….. και σήμερα πονά, περπατά και πέφτει κάτω και δεν μπορεί να εκκλησιαστεί και αυτός είναι ο καημός της….. και ο δικός μου πόνος και ιατρική λύση στα νησιά μας δεν υπάρχει . Τα τηλέφωνα σήμερα χτυπούν συνεχώς, ούτε Υπουργός να ήταν, ευχές με κάθε μέσον …..

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο προς όλους. Παρακαλώ τον Θεώ να πάρει εμένα πρώτο μόλις βάλω δι΄ ευχών σε Λειτουργία, προσπαθώ να είμαι έτοιμος και τον παρακαλώ, ο λόγος γνωστός….

Μάνα είναι η Παναγιά και με καταλαβαίνει και η Μάνα μου. Τα όσα χρόνια έχω να τις τα δώσει ο Θεός και να μην με πονέσει….. Πολύχρονη μαμά μου…..!!! Στην φωτογραφία εγώ η μαμά μου και η γάτα της να μου φιλά και να μου γλύφει το δεξί χέρι……! Τουλάχιστον τα ζώα νιώθουν τον ευεργέτη τους. 22/12/2019

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.